Viser artikel 1-10 af 13 resultat(er)

Social og personlig recovery

Om hvordan man kan hjælpe unge socialt udsatte i socialpsykiatrien til at udvikle og danne deres almene menneskelige tilværelseskompetencer – og dermed få et godt nok greb om tilværelsen.

OK13, det er nu!

Politisk usikkerhed og en trængt samfundsøkonomi skaber vanskeligheder for de kommende overenskomster. Der er dog alligevel muligheder.

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Klumme - Vi skal alle være unikke

Vi er vilde med at være unikke. Det gælder i vores valg af arbejde, valg af skole for vores børn, valg af bolig, mad, sportsgren mv.

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Trivsel i det åbne landskab

I Hillerød sidder PPR-psykologer side om side med socialrådgivere, sundhedsplejersker og talepædagoger i ét stort åbent kontorlandskab. Efteruddannelse har givet dem et godt grundlag for at samarbejde tæt og tværfagligt.

Tiden efter plakaterne

Efter 15. september 2011 er de fleste valgplakater fjernet. Men løfterne til vælgerne hænger stadig ved. Hvad lovede de på de bløde områder?

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Jørgen Carl
Kategorier: Samfundsforhold
Vandring på Odden

Terapirummet behøver ikke have fire vægge. Supervision, terapi og coaching kan ude i naturen kobles med helhedsprægede værensoplevelser

Friske data om brug af test

Psykologers holdninger til brug af psykologiske test er selv blevet testet. Hele undersøgelsesmaterialet fra dansk Psykolog Forenings undersøgelse lægges frem.

Mobning fører til depression

Mobning kan ifølge flere undersøgelser have ganske forfærdelige konsekvenser for ofrene! At blive udsat for andres mere eller mindre åbenlyse hån, spot, ydmygelse eller direkte aggression, kan føre til psykiske ”skader” for ofrene, både på kort og på langt sigt. Man har især fundet fire udbredte skadevirkninger af mobning: 1) Depression, 2) angst, 3) lavt selvværd og 4) generelle vanskeligheder ved at begå sig blandt andre.

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Gode følelser når frem uden ord

Amerikanske forskere barsler med en undersøgelse, der viser en god effekt af taknemmelighed over for ægtefællen. En effekt, der dog har en måske lidt overraskende begrænsning.

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Kun et spørgsmål om kærlighed?

To forskere fra Canada og Tyskland har spurgt sig selv, om den kærlige adfærd, som en person udviser over for sin partner i kærlighedslivet, kun kommer fra følelsen af kærlighed, eller om den også kommer fra andre kilder.

Blad: Psykolog Nyt 16-2011
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge