Viser artikel 1-10 af 16 resultat(er)

Fattigdom som kampplads

Klumme: Findes der fattige i Danmark? Den debat er løbet helt af sporet

Vær velkommen, 2012

Indgangsord til et løfterigt, men også udfordrende år, hvor ikke mindst de økonomiske rammer bliver snævre.

Undersøgelser af børn

Anmeldelse af Anna-Lisa Hyltén-Cavallius og Marie Gammeltoft: ”Psykologiske undersøgelser af børn”. Dansk Psykologisk Forlag, 2011.

Kvinderne i Tamil Nadu

Line Kvist Carl er psykolog og har været projektansat som volontør på et kvindecenter i det sydlige Indien. Hun fortæller her om sit arbejde på godt og ondt i et mandsdomineret og fattigt lokalsamfund i Tamil Nadu.

Sygdomsindsigt ved Alzheimer

Patienter med Alzheimers sygdom kan have svært ved at indse deres vanskeligheder, men forskningen på området er tvetydig. Skyldes det sygdommen, eller uklarhed i begreberne?

Er hash skadeligt?

En australsk analyse af den nyere forskning på området efterlader ikke megen tvivl: Hash ser ud til at kunne fremprovokere udbrud af skizofreni, i hvert fald hos personer, der er disponeret for denne lidelse, men som måske ikke var blevet skizofrene, hvis de ikke havde forstyrret deres hjerner med hash.

Blad: Psykolog Nyt 01-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Terapien der ikke ville dø

Det er slående, at tegneterapien er ualmindelig livskraftig i praksis, samtidig med at den er relativt usynlig i dansk psykologisk forskning og klinisk teori.

Hjælper mindfulness mod depression?

Virker kombinationen af kognitiv adfærdsterapi og mindfulness-træning ved depressionsbehandling så godt, som det undertiden påstås?

Øget behov for specialister

Kommunerne efterspørger specialkompetencer, og regeringen har høje mål i forhold til børn og unge med psykiske lidelser. Er en offentligt anerkendt og finansieret specialistuddannelse rykket nærmere?

To sider af terapeut-klient-forholdet

Om et godt forhold mellem terapeut og klient er tilstrækkeligt til en effektiv psykologbehandling, eller om der også kræves særlige metoder, er blevet grundigt udforsket, og det ser ud til, at begge har ret: Både metoden og det menneskelige forhold mellem terapeut og klient spiller tilsyneladende hver især en væsentlig rolle for udfaldet af en psykologisk behandling.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge