Viser artikel 1-10 af 13 resultat(er)

For åbne døre

Det vil gavne terapiens kvalitet og standens ry, hvis psykologens arbejde sker på et mere gennemsigtigt grundlag. To psykologer har forslag til modeller for løbende kvalitetssikring

Kognitiv remediation

Anmeldelse af Alice Medalia, Nadine Revheim og Tiffany Herlands: Kognitiv remediation ved psykiske lidelser. En klinisk guide. Dansk Psykologisk Forlag, 2011.

Hvad kræver DU?

Klumme: Det ligger i tidsånden, at vi opfatter os mere som kunder end som borgere, når det gælder offentlige ydelser.

Blad: Psykolog Nyt 03-2012
Forfattere: Anne-Marie Dahl
Kategorier: Øvrige
De unge rejsende

Årligt kommer mere end 400 uledsagede mindreårige asylansøgere til Danmark. I kraft af et screeningsprogram har Røde Kors’ psykologer skabt overblik over deres situation

To skridt frem

En psykiater mener, at psykologer arbejder uden hensyn til metoders evidens, og at de gambler med depressionspatienters helbred. I ledren afvises påstanden som vrøvl.

Når tv går 'helt tæt på'

Tv-dokumentarer om familier, børn og unge giver os indsigt i og viden om en skjult virkelighed. Men nærbillederne af skrøbelige personer og miljøer rejser mange etiske spørgsmål.

Blad: Psykolog Nyt 03-2012
Forfattere: Etiknævnet
Kategorier: Profession
Ung, uerfaren og udenfor

Ledigheden kan beskrives i statistikker og kolde konstateringer. Men hvad gør en ung, nyuddannet psykolog, som i stedet vil have et job? spørger Melissa. Debatartiklen kommenteres af Roal Ulrichsen.

To slags blindhed i parforhold

Kærlighed gør blind siger – og med god grund. Flere undersøgelser viser, at personer, som nærer stærk kærlighed til deres partner i kærlighedslivet, ofte udviser en vis blindhed over for den elskedes fejl og mangler, som andre ser dem.

Blad: Psykolog Nyt 03-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Når følelser spreder sig

Vi kan beskytte os mod følelsesmæssig spredning, ikke ved at ignorere kilden til den følelsesmæssige reaktion, men ved tværtimod at gøre det klart for os selv, hvad det var, der fremkaldte den første følelsesmæssige reaktion, så den ikke smitter så meget af på de efterfølgende oplevelser.

Blad: Psykolog Nyt 03-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Afhængig af medicin?

Det ser ud til, at psykologisk behandling for depression er et endnu bedre alternativ til medicinbehandling, end man tidligere har troet! De fem forskere bag en ny undersøgelse mener, at sundhedsmyndighederne bør ændre den vejledning, der udsendes til de praktiserende læger vedrørende depressionsbehandling.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge