Viser artikel 1-10 af 10 resultat(er)

Den frie viljes ufrihed

Viljens frihed er altid relativ, og man kan godt planlægge og handle rationelt, selv om man lider af alvorlig psykisk sygdom. Det fremgår af denne kommentar til mediedebatten om massemorderen Anders Breiviks diagnose

Blad: Psykolog Nyt 04-2012
Forfattere: Nikolaj Lunøe
Kategorier: Øvrige
Det private jobmarked

Udfordring: Virksomhederne skal hjælpes til at indse, at psykologer ikke kun er uddannet til terapi, men også har stærke kompetencer til at drive udviklingsprocesser

Blad: Psykolog Nyt 04-2012
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Om traumatiserede børn

Anmeldelse af Bruce D. Perry og Maia Szalavitz: ”Drengen der voksede op som hund. Hvad vi kan lære af traumatiserede børn om tilknytning, tab og heling.” Hans Reitzels Forlag, 2011.

Unge mænd i trafikken

Man siger, at de har benzin i blodet, men udviklingen går heldigvis i retning af, at der år for år dræbes færre unge mænd i trafikken. Hvordan kan man skubbe på den positive udvikling?

Den meningsfulde lidelse?

Klummen: Et stort problem ved ukritisk at anvende dagens psykiatriske diagnoser består i, at diagnosesystemet i sig selv ikke kan tage højde for, at selve ubehaget og lidelsen kan have mening.

Blad: Psykolog Nyt 04-2012
Forfattere: Svend Brinkmann
Kategorier: Øvrige
Livlig debat om tavshedspligt

Psykologer tager fortroligheden seriøst: Der var stort fremmøde og livlig debat ved to temamøder, et i Aarhus og et i København, om rækkevidden af psykologers tavshedspligt

Fartdjævle på landevejen

Bilister har forskellige grunde til at køre for stærkt, og de skal nås med forskellige virkemidler. De fleste fartovertrædere kan nås med argumenter. Mange skal desuden lære, hvordan de tolker vejen og vejens omgivelser korrekt

Når krybben er tom

Indlæg i debatten om vilkårene for psykologer med og uden ydernumre.

Dagen i morgen

Replik til Vibeke Møller m.fl. og Roal Ulrichsen, jf. debatten i Psykolog Nyt 2/2012 om de ulige muligheder for privatpraktiserende psykologer med og uden ydernummer. Indlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

Mere om stavnsbinding

Kommentar til Roal Ulrichsens svar til debatindlægget ”Er man stavnsbundet?”, Psykolog Nyt 2/2012. Emnet er, om man som psykolog selv skal bestemme, hvilken organisation der skal have forhandlingsretten for én. Indlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge