Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

Styrk selvtilliden

Anmeldelse af Russ Harris: ”Styrk Selvtilliden – Overvind din usikkerhed med ACT”. Dansk Psykologisk Forlag, 2011.

Reform savner dybde

Regeringen fremlagde lige før månedsskiftet sit forslag til en omfattende reform af førtidspensionen og fleksjobordningen.

Noget af det værste for børn

Skilsmisseforældre, der er uvenner, er noget af det værste, børn kan tænke sig. Men skænderier blandt de voksne er benhård hverdag for 17 pct. af de børn, hvis forældre er skilt.

Hvordan vurderer vi småbørnstraumer

Repræsentanter fra en række faggrupper har for nylig været samlet i Odense til international konference om småbørnstraumer. Vidensmæssigt ligger landvindingerne foran os.

Socialt arbejde i reformtider

Med Barnets Reform skal resultaterne af det sociale behandlingsarbejde med udsatte børn og familier kunne dokumenteres. Det er et spørgsmål om mere end evidens eller ikke-evidens.

Ved vi selv, hvad vi bliver glade for?

I vores jagt på lykken stræber vi efter forskellige mål, som vi regner med vil gøre os mere lykkelige. Men det sker tilsyneladende ofte, at mennesker, der når det mål, som de troede ville gøre dem lykkelige, faktisk slet ikke opnår denne lykke alligevel!

Blad: Psykolog Nyt 05-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Sundt at være bevidst om egne følelser!

Der er ikke blot stor forskel på mennesker med hensyn til, hvor stærke positive og negative følelser de har i dagliglivet. Der er tilsyneladende også stor forskel på, hvor godt vi hver især forstår vores egne følelser

Blad: Psykolog Nyt 05-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
Legitimering af diskrimination kan have onde virkninger

Der er mange teorier om vores sørgelige tendens til at diskriminere afvigende mindretal, altså til at udvise negative, fjendtlige og ligefrem aggressive holdninger eller adfærdsformer over for forskellige mindretal.

Blad: Psykolog Nyt 05-2012
Forfattere: Thomas Nielsen
Kategorier: Øvrige
En opfordring

Kritik af Dansk Psykolog Forenings optræden i sagen om psykologen, der er blevet dømt til at bryde sin tavshedspligt. Kritikken kommenteres af Roal Ulrichsen.

Et legitimt valg

Debatindlæg, som udtrykker opbakning til psykolog Merete Lindholms beslutning om at fastholde princippet om tavshedspligten i retten. Indlægget forholder sig kritisk til Dansk Psykolog forenings optræden i sagen. Kritikken kommenteres af Roal Ulrichsen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge