Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

GF-reportage

Reportage fra generalforsamlingen 24.-25. marts 2012 med tekster om personer, debatter og politik

Hypnosens bidrag til integrativ psykoterapi

Den canadiske psykolog og forsker, Dr. Assen Alladin, har besøgt Danmark. I forbindelse med et kursus blev han interviewet om hypnose og integrativ psykoterapi

ANM-In treatment

Amerikanske terapisessioner gør sig formidabelt som tv-serie. Fås som underholdende, men absolut seriøse bokssæt.

Tak til hele holdet

Roal Ulrichsens sidste leder inden hans afgang som formand for Dansk Psykolog Forening

En synlig velfærdsstat

Vi skal passe på med at bruge ghetto-betegnelsen, da dette begreb så entydigt kædes sammen med vold og utryghed, og som derfor kan have den (utilsigtede og negative) konsekvens, at almindelige borgere ikke tør bevæge sig ind i disse boligområder. Selve betegnelsen (og den amerikanske virkelighed, som betegnelsen konnoterer) kan medvirke til at skabe en ny virkelighed i Europa/Danmark, der øger afstanden mellem borgere med forskellige økonomiske situationer.

Er deprimerede klienter deprimerede?

Debatten om evidens er blusset op efter Aarhus Universitets rapport (ved Rita Fjeldsted og Kaj Sparle Christensen) om psykologbehandling af personer med let til moderat depression. Spørgsmålet er, om rapportens metode holder?

Perspektiver på socialt udsatte

Det er for let at melde sig ind i de svages klub og få en diagnose, som åbner for ansvarsfrihed. Sådan lyder det kritisk i samfundsdebatten. Skal de svage ikke bare have en skovl i hånden og et spark bagi? Carsten René Jørgensen efterlyser alternativer til de forsimplede holdninger.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge