Viser artikel 1-10 af 14 resultat(er)

Et tabu om ’noget andet’

Sex er igen farligt og tabuiseret. Det er derfor, vi har debatten om prostitution – ikke kun fordi vi vil hjælpe dem, der lider egentlig skade. Handler prostitutionsdebatten mon om kollektiv seksualangst?

Ny i stolen

Miniinterview med Psykologforeningens udviklingschef, Kira West, der skal bidrage til at fremme foreningens politiske mål

Det rigtige første gang

De koster samfundet dyrt, at de sårbare børn hjælpes for sent. Psykologforeningen anbefaler bl.a., at den rette faglige ekspertise altid inddrages i de børnefaglige undersøgelser.

Organisations-psykologiens strømninger

Hvad organisationspsykologi er, lader sig ikke let beskrive. Trods store indbyrdes forskelle er der alligevel noget, som knytter faget sammen – på tværs af fokus og strømninger.

Den gode faglighed

Er der en grundlæggende forskel på kvaliteten af arbejdet, afhængig af om psykologen som grunduddannelse er cand.psych. eller cand.pæd.psych.? spørges der som en kommentar til en mail udsendt af Dansk Psykolog Forening. Eva Secher Mathiasen svarer.

Mentor for ledere

Tre akademikerforbund står bag et mentorprogram for ledere. Fokus er på ledelse, ikke på den bagvedliggende faglighed.

Replik til formanden

Bjarne Nielsen replicerer på debatten om en eventuel ny cand.pæd.psych.-uddannelse. Indlægget ledsages af en kommentar fra Eva Secher mathiasen.

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Bjarne Nielsen
Kategorier: Uddannelse
Liv bag tremmer

Der er dansk deltagelse i humanitære projekter kloden over. DIGNITY samarbejder med ngo’er om praksisforskning i overbefolkede filippinske fængsler. Her nedbrydes fangerne, mens de venter.

Tømmermænd til tandfeen

Hvorfor er det gratis at få lavet øjenlåg, mens mennesker, der er disponeret for paradentose selv må punge ud?

Integrativ gestaltpraksis

Anmeldelse af Mikael Sonne og Jan Tønnesvang: "Integrativ gestaltpraksis – kompleksitet og helhed i arbejdet med mennesker". Hans Reitzels Forlag, 2013.

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Birgit Erichsen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge