Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Psykologi for børn

Anmeldelse af Anne Vibeke Fleischer og Rikke Mølbak: ”Væk og borte. Clara og Oscar sørger” (4-8 år) og ”For altid og aldrig mere. William og Anna sørger” (9-13 år). Dansk Psykologisk Forlag, 2013.

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Inger Thormann
Kategorier: Øvrige
Kom til GF2014

Talerstolen står klar, hvis du ønsker at dele dine synspunkter med andre, og i det hele taget er debatterne selve sjælen på generalforsamlingen. En opfordring til at deltage i generalforsamlingen marts 2014.

Det vil kandidaterne

Om to uger, den 22.-23. marts 2014, afvikler Dansk Psykolog Forening generalforsamling i Vejle. Teksten introducerer til præsentationerne fra de kandidater, der stiller op til personvalg.

Johan er sej

Klummen om en ung mand, der i sit valg af uddannelse går den modsatte vej af strømmen.

Hvis inklusionen skal lykkes

Udgangspunktet for succes med inklusion handler dybest set om, hvorvidt man kan få de enkelte pædagoger og lærere til at dygtiggøre sig i menneskelige relationer og gruppeprocesser

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Øvrige
Det handler ikke om at løbe længst

Et projekt på Syddansk Universitet tydeliggør, hvor de væsentlige psykologiske udfordringer ligger, når man vil dyrke motion med en gruppe alkoholpatienter

Område under omstilling

"Inden for det sidste halve år har jeg set to psykologiske udredninger, bestilt af jobcentre i forbindelse med afklaring til pension. Der er tale om to meget komplekse sager, både somatisk, socialt, psykiatrisk og i forhold til selve kontakten med de pågældende borger. Alligevel var de skåret nogenlunde ens, og ikke mindst var konklusionen den samme: demens og personlighedsforstyrrelse på grund af misbrug. Selv om jeg er forholdsvis ny inden for feltet, undrede jeg mig over fremgangsmåde og ikke mindst konklusionerne, hvor der ikke tages højde for apopleksi og leversvigt, eller at man har testet via tolk. Indlægget handler ikke om disse aktuelle sager, men om det at agere og konkludere i sager, som man måske ikke er kompetent til, og således efterlader en borger i stikken."

Psykologisk Førstehjælp

Anmeldelse af Solfrid Raknes: ”Psykologisk Førstehjælp børn/unge”. Gyldendal Norsk Forlag A/S, Norge og Hogrefe Psykologisk Forlag A/S, 2013.

Lukning taget af bordet

Sidst i 2013 besluttede bestyrelsen at nedlægge fem specialistuddannelser: pædagogisk psykologi, psykotraumatologi, psykopatologi, sundhedspsykologi og gerontopsykologi - men har siden trukket beslutningen tilbage. Det er debattørerne glade for, men de kritiserer processen frem mod den oprindelige beslutning. Kritikken kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

Sund POK14-tænkning

Jeg var i efteråret 2013 til møderne i Århus og København om praksisoverenskomsten (POK14) og vil gerne takke Psykologforeningen for denne inddragende fremgangsmåde. Jeg kunne ånde lettet op, da jeg erfarede, at ydernummerpsykologerne både i Øst- og Vestdanmark finder en generel maksimum indtjeningsgrænse og en let øget bundgrænse pr. ydernummer for det mest hensigtsmæssige af de forslag, der er blevet lagt frem. Det betyder, at foreningens forhandlere går den vej til POK14. Den mest enkle ordning er den, som

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge