Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Det vil kandidaterne

Om to uger, den 22.-23. marts 2014, afvikler Dansk Psykolog Forening generalforsamling i Vejle. Teksten introducerer til præsentationerne fra de kandidater, der stiller op til personvalg.

Johan er sej

Klummen om en ung mand, der i sit valg af uddannelse går den modsatte vej af strømmen.

Kom til GF2014

Talerstolen står klar, hvis du ønsker at dele dine synspunkter med andre, og i det hele taget er debatterne selve sjælen på generalforsamlingen. En opfordring til at deltage i generalforsamlingen marts 2014.

Det handler ikke om at løbe længst

Et projekt på Syddansk Universitet tydeliggør, hvor de væsentlige psykologiske udfordringer ligger, når man vil dyrke motion med en gruppe alkoholpatienter

Hvis inklusionen skal lykkes

Udgangspunktet for succes med inklusion handler dybest set om, hvorvidt man kan få de enkelte pædagoger og lærere til at dygtiggøre sig i menneskelige relationer og gruppeprocesser

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Øvrige
Psykologi for børn

Anmeldelse af Anne Vibeke Fleischer og Rikke Mølbak: ”Væk og borte. Clara og Oscar sørger” (4-8 år) og ”For altid og aldrig mere. William og Anna sørger” (9-13 år). Dansk Psykologisk Forlag, 2013.

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Inger Thormann
Kategorier: Øvrige
Lukning taget af bordet

Sidst i 2013 besluttede bestyrelsen at nedlægge fem specialistuddannelser: pædagogisk psykologi, psykotraumatologi, psykopatologi, sundhedspsykologi og gerontopsykologi - men har siden trukket beslutningen tilbage. Det er debattørerne glade for, men de kritiserer processen frem mod den oprindelige beslutning. Kritikken kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

Egne oplevelser og faglighed?

Psykologfaglige aspekter er i disse år trængt af helt andre bevægelser, som vi som psykologer måske også mere eller mindre ligger under for. Det er således en tendens, ja måske næsten et paradigme i vor tids syn på arbejdet med børn, familier og udsatte mennesker, at det næsten ”altid er en fordel, at have prøvet tingene egen krop for at kunne hjælpe andre.”

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: John Aasted Halse
Kategorier: Profession
Psykologisk Førstehjælp

Anmeldelse af Solfrid Raknes: ”Psykologisk Førstehjælp børn/unge”. Gyldendal Norsk Forlag A/S, Norge og Hogrefe Psykologisk Forlag A/S, 2013.

Bekymrende tal om inklusion

Om mindre end halvandet år skal 96 procent af alle børn være inkluderet i den almindelige undervisning. En undersøgelse peger på, at skoler og lærere ikke er klædt på til opgaven.

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Samfundsforhold

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge