Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

Må vi komme forbi?

Bestyrelsen vil meget gerne inviteres på besøg. På arbejdspladser, i kredse, selskaber og sektioner. Med mulighed for, at I ikke kun får mulighed for at spørge ind til alle sagerne på bestyrelsens bord, men endnu vigtigere: at vi får lejlighed til at høre, hvad der er vigtigt for jer. Dagsordenen er jeres.

Psykiatrisk epigenetik

Forskning i psykiatrisk epigenetik giver håb om, at arvelige påvirkninger og forandringer potentielt kan rettes og normaliseres, og at psykisk sygdom og sårbarhed kan forhindres og forebygges

Blad: Psykolog Nyt 13-2014
Forfattere: Rune Andersen
Kategorier: Øvrige
Den dybe overflade

Der er især to områder, hvor moderne mennesker har rendyrket tendensen til at gå bag overfladen. Det ene er i kunsten, og det andet er i psykologien.

Blad: Psykolog Nyt 13-2014
Forfattere: Svend Brinkmann
Kategorier: Øvrige
Ud af kroppen

Anmeldelse af Bodil Claesson: ”Pigen der hoppede ud af sin krop. En bog om dissociation”. Hans Reitzels Forlag, 2014.

De ældre - øh, medborgere

Sproget er afslørende og blotlægger fordomsfulde stereotypier om ældre mennesker. Men aldersdiskrimination ytrer sig også i praktisk gerning.

Blad: Psykolog Nyt 13-2014
Forfattere: Palle Vestberg
Kategorier: Øvrige
Terapi ved Asperger Syndrom

Det er en udbredt opfattelse, også blandt fagfolk , at personer med Asperger Syndrom ikke har gavn af terapi. Med en tilpasset form af kognitiv adfærdsterapi kan der dog skabes udvikling og fremgang.

P-II

Psykologkampagnens fortsættelse, II’eren, skydes nu i gang. I bestyrelsen ser man frem til at synliggøre psykologers kompetencer og iværksætte en lang række aktiviteter inden for det offentlige område.

Social kapital i organisationer

Anmeldelse af Hanne V. Moltke og Heidi Graff: ”Social kapital i organisationer. Ledelse, kommunikation og samarbejde”. Dansk Psykologisk Forlag, 2014.

Medfødte alkoholskader

I fosterstadiet risikerer barnet af en alkoholiseret mor at få alvorlige hjerneskader. Forskning viser imidlertid, at sekundære forhold har stor betydning for, at barnet senere får en reduceret livskvalitet

På forkant med virkeligheden

Kommentar til lederen ’Nyt om inklusion’ i ’Psykolog Nyt’ 12/2014.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge