Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Mørke skyer over de unges trivsel

Børn og unges mentale helbred har det skidt, konkluderer ny rapport. Tre psykologer genkender billedet og forklarer miseren med overbekymrede forældre, usund tørst efter succes og et skolesystem, der kræver for meget og rummer for lidt.

Blad: Psykolog Nyt 19-2014
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Samfundsforhold
Parholdet går til MUS

Anmeldelse af TJÆsten. Forfattere Søren Braskov og Asger Neumann. Online test. 2014. www.tjek-jeres-aegteskab.dk.

Kognitiv træning - use it or loose it

Tredje og sidste artikel om ’kognitiv reserve’. Kan det at træne hjernen hindre eller sinke udviklingen af demens?

Det sunde liv

Klumme: Kunne et sundt liv ikke ses som andet og mere end et liv, der er så langt som muligt?

Blad: Psykolog Nyt 19-2014
Forfattere: Svend Brinkmann
Kategorier: Øvrige
Foreningens brobyggere

Kære medlemmer, husk at takke jeres tillidsrepræsentanter for deres store engagement i at give jer tryghed i ansættelserne.

Behandling af selvskadende adfærd

Unge selvskadende har tendens til at isolere sig og skade sig selv i det skjulte. Udadtil kan de fremstå velfungerende, men under overfladen er de sårbare og oplever et indre kaos

Offer for en forbrydelse

Det mangler tilbud til personer, som har været udsat for en forbrydelse. Oplevelsen af på få sekunder at være blevet forvandlet fra en velfungerende borger til et sårbart offer skal mødes af bedre svar, end samfundet leverer nu

Hvor lønkronerne hentes

Nu nærmer tiden sig, hvor parterne på det offentlige arbejdsmarked skal til forhandlingsbordet og forhandle overenskomster. Psykologforeningen satser mest på den lokale løndannelse

Blad: Psykolog Nyt 19-2014
Forfattere: Niels Kjeldsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Ny Løn, Lokal Løndannelse

Princippet med at belønne den medarbejder, der dygtiggør sig, engagerer sig eller tager ekstra ansvar, ligger bag Ny Løn. En undersøgelse fra sommeren 2014 viser, at de offentligt ansatte psykologer er skeptiske.

Det er en ommer

Debatindlæg: Ved Dansk Psykolog Forenings generalforsamling i marts 2014 blev det besluttet, at foreningen skal arbejde for ændring af lovgivningen, således at ikkeautoriserede psykologer ikke må nedsætte sig som praktiserende psykologer inden for klinisk behandling. Beslutningen er en ommer. Debatindlægget kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge