Viser artikel 1-10 af 12 resultat(er)

Projektive test i voksenpsykiatrien

Som diagnostisk metode er projektive test et værdifuldt supplement til andre metoder. Men hvad skal der til for, at testene overlever i voksenpsykiatrien? Artiklen diskuterer dette og understreger nødvendigheden af fælles nationale retningslinjer

Bag om en debat

12 navngivne specialpsykologer og specialpsykologer under uddannelse fra Psykiatrisk Center København har i Dagens Medicin opfordret både psykologer og læger til ”at lægge de skarpe penne i skuffen” og i stedet sammen tænke i, hvordan man videreudvikler det tværfaglige arbejde til gavn for de psykiatriske patienter og deres familier. Opfordringen kan læses på Dagensmedicin.dk. Psykolog Nyt har bedt en af dem, Kristin Munch Ryg, uddybe debattørernes budskaber

Ansigt på en afvist

Rikke Christoffersen har i årevis lidt af angst, men blev alligevel vurderet til ikke at være syg nok til at få sygehusbehandling. Hun er ikke ene: Sidste år blev op mod hver fjerde henviste patient afvist af landets psykiatriske sygehuse.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Samfundsforhold
Rundt om ACT

Anmeldelse af Camilla Grønlund & Susan Møller Rasmussen (red.): ”Rundt om ACT – Muligheder og metode i Acceptance and Commitment Therapy”. Frydenlund, 2015.

Ny lov truer alkoholbehandling

Ifølge et lovforslag får Socialtilsynet adgang til personoplysninger om personer i alkoholbehandling. Men dermed forsvinder det fortrolige rum mellem psykologer og borgere i behandling.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Profession
Om børn og angst

Anmeldelse af Käte From og Rikke Mølbak: ”Jeg tør bare ikke. Om børn og angst” & ”Hvad nu hvis? Om børn og angst”. Dansk Psykologisk Forlag, 2015.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Lisbeth Jørgensen
Kategorier: Øvrige
Psykologfagligheden skal gentænkes

Psykologarbejde er det arbejde, en psykolog udfører, uanset hvilken overskrift der står på jobfunktionen. Det er den indstilling, vi skal møde arbejdsmarkedet med.

The wellness syndrome

Klumme: Wellness er blevet et syndrom, og dets symptomer er angst, selvbebrejdelser og skyldfølelse.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Stresset på arbejde

Ny AC-rapport om akademikernes psykiske arbejdsmiljø: akademikernes arbejdsliv er præget af grænseløshed, selvledelse, dårlig ledelse, konkurrence og præstationskultur. Det kan skabe et dårligt psykisk arbejdsmiljø med stress, sygefravær, mobning, og ubalance mellem arbejds- og privatliv.

Nye veje for internetbaseret terapi

Internetbaseret selvhjælpsterapi indgår som element i den nationale strategi for, hvordan sundhedsvæsen fremover skal udvikles i en digital retning. Det er derfor vigtigt, at psykologer tager aktiv del i udviklingen af næste generation IBT.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge