Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Et lille politisk puf

Regeringen har med sit nye dagpengesystem sprunget på en international adfærdsteoretisk trend for at finde metoder, der kan omsættes til politiske tiltag, som ’puffer’ flere ledige i arbejde. Men ingen ved, om det virker på dagpengemodtagere

Blad: Magasinet P, Nr. 04 / 2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier:
Kom ind i kampen

Psykologer skal udfordre sig selv på fagidentiteten,mener den norske psykolog Cecilie Skule, der er leder for over 200 ansatte i det psykiske helseværn i Oslo.

Blad: Magasinet P, Nr. 04 / 2015
Forfattere: Ulrikke Moustgaard
Kategorier:
Sig sandheden om medicin

Psykiatere og medicinalindustri deler ikke forskning om ADHD-medicins negative langsigtede effekter med offentligheden for at beskytte deres marked, siger den amerikanske videnskabsjournalist Robert D. Whitaker.

Kroppen husker volden

Psykologer i EU-lande skal hjælpe med at løse flygtningekrisen, siger deres europæiske organisation. I Italien, der i flere år har mærket det største pres fra migranter og flygtninge, arbejder psykologer med en etnopsykiatrisk tilgang, der bryder med traditionelle vestlige metoder.

Blad: Magasinet P, Nr. 04 / 2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier:
I psykiatriens ingenmandsland

Danskere med psykiske lidelser fik sidste år en ny rettighed: Garanti for udredning og behandling. Men der er langt fra garanti til virkelighed. Ingen kan svare præcist på, hvornår man er syg nok til kræve sin nye ret, og det fører til lovbrud, vurderer ekspert i sundhedsret

Blad: Magasinet P, Nr. 04 / 2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier:
Børn er fremtidens råstof

Vi skal arbejde mere. Vi skal blive længere tid på arbejdsmarkedet. Vores børn skal gå mere i skole. Vores unge skal hurtigst muligt igennem uddannelsessystemet. De af os, der står uden arbejde, skal nudges til at komme hurtigst muligt i job. De syge af os skal arbejdsprøves, selv hvis vi er sengeliggende.

Blad: Magasinet P, Nr. 04 / 2015
Forfattere: Eva Secher Mathiasen
Kategorier:
Vi skal tage vare på klienters datasikkerhed

At sikre klientoplysninger og IT-sikkerhed er et stigende problem for faggrupper med tavshedspligt – også psykologer

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge