Viser artikel 1-10 af 6 resultat(er)

Samtaler med skærmen

Internetpsykologien står foran sit store gennembrud, for depressioner og angst kan behandles langt billigere over nettet end ansigt til ansigt. Men er det godt nyt?

Sundt eller sygt arbejdsliv

“Det er et paradoks, at vi på den ene side taler mere og mere om problemer med det psykiske arbejdsmiljø, men at vi på den anden side aldrig har haft bedre arbejdsforhold.”

Stresset skoleliv

Et stigende antal unge vælger gymnasiet, men samtidig mistrives flere og flere. Det giver gymnasierne store udfordringer.

Hjernefag med vokseværk

Neuropsykologi er på kort tid gået fra at være et nichefag til et temmelig populært forskningsområde. Hvor bevæger faget sig hen nu? Professor Morten Overgaard giver sit bud.

Blad: Magasinet P, Nr. 02 / 2016
Forfattere: Berit Viuf
Kategorier: Forskning
Medicinalindustriens dårlige samvittighed

Peter Gøtzsche er en af de senere års mest omdiskuterede forskere i Danmark og er blevet verdensberømt for at kritisere medicinalindustrien og lægernes omgang med psykofarmaka. Han har for længst krydset linjen mellem videnskab og politik, for det er man forpligtet til, hvis man opdager noget, der kalder på samfundsforandringer, mener han.

Køn bevæger sig

I dag kan danske borgere definere deres eget juridiske køn, og samme udvikling spreder sig nu over hele verden. Hvad er det, som har flyttet køn så betydeligt i så mange lande, og hvad indebærer dette rent sprogligt og terapeutisk?

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge