Viser artikel 1-10 af 6 resultat(er)

Velkommen til mellemmændene

Engang var psykologbehandling noget mellem psykologen og klienten. Det er der lavet om på med de private sundhedsforsikringer. Men får klienterne det, de betaler for?

Evidens har tørret støvet af psykologien

Den kliniske psykologi har fået en højere status i især sundhedssektoren, fordi forskningen nu kan dokumentere, at psykologisk behandling er helt på højde med den medicinske, siger professor Esben Hougaard, Aarhus Universitet.

Ordmylder, glasvægge og lysbad

Såkaldt helende arkitektur spiller en central rolle i byggeriet af det første nyopførte psykiatrisygehus i Danmark i 100 år. På psykiatrisygehus Slagelse er kongstanken, at lys, støjreduktion, farver og kunst kan fremme patienternes bedring

Diagnosesamfundet er et symptom

Er sorg en sygdom? Diagnosesamfundet er for alvor sat til debat i disse år. Som for eksempel sorg.

Psykologi er politik

I januar modtog professor Albert Bandura USA’s fineste videnskabspris for et seks årtier langt bidrag til videnskaben. Banduras mål med sin forskning er enkelt: at gøre verden mere retfærdig. Alle psykologer burde arbejde for lighed, mener han.

Må man gøre skade for at gøre gavn?

Trods alvorlige bivirkninger som hukommelsestab og neurologiske skader samt sparsom viden om effekterne anbefaler Sundhedsstyrelsen og Dansk Psykiatrisk Selskab at sende strøm ind i svært depressive patienters hjerner. Behandlingen er det eneste, der virker på akut selvmordstruede, lyder forklaringen

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge