Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Sort hav af træer

En smuk skov ved en bjergside og en sø er blevet et foretrukket sted for japanere at begå selvmord. Når man tager livet af sig selv et sted, hvor andre også har gjort det, er det tryggere, mener ildsjæl, der har viet sit liv til kampen mod selvmord – et fænomen, der betegnes som en ’national risiko’ i Japan.

’ Vi er i overtiden’

I en ny bog hudfletter psykolog og forsker Nadja Prætorius vor tids største problemer og drømmer om et opgør med en samfundsorden, der dikterer målstyring af arbejde og uddannelse, konkurrence og individuel ansvarsplacering. Hun forudser en nødvendig omstilling af samfundet, der i stedet baserer sig på samarbejde, meningsfuldhed og udfoldelse af menneskers grundlæggende potentialer.

Et studie i ondskab

Philip Zimbardo blev i 1970’erne verdensberømt for det såkaldte Stanford fængselseksperiment, der gav omverdenen indblik i en mørk side af menneskets natur. I de senere år har den amerikanske psykologiprofessor undersøgt den anden side af mønten – heltegerninger. Et fænomen, han mener, videnskaben bør interessere sig mere for.

OPRÅB FRA GULVET

50 yngre psykologer og psykiatere trodsede årtiers arbejdskultur blandt læger og psykologer i psykiatrien, da de i september sammen skrev et åbent brev – og skabte mediestorm – om forholdene i den danske børne- og ungepsykiatri. De håber at have sået et frø til et systemopgør med den psykiatriske ende af det danske sundhedsvæsen

HULLER I HOVEDSTADENS TERROR BEREDSKAB

Rigsrevisionen gav i 2014 danske myndigheder besked på at styrke kriseberedskabet i tilfælde af terrorangreb, men trods terrorangrebet i København sidste år er Region Hovedstadens beredskab fortsat hullet, vurderer ekspert

Sammen er vi bedst

Det gjorde indtryk på mange, da Dagbladet Information udkom onsdag 14. september. ”Opråb fra psykiatrien: Vi gør børnene mere syge – ikke raske” stod der på forsiden af avisen

SOCIALE MEDIER ER FREMTIDENS SYGEJOURNALER

Din mentale tilstand kan udledes ud af dit sprog. Med de sociale medier har forskerne fået en helt ny metode til at bruge big data til at undersøge den mentale sundhed af store populationer og på sigt helt ned på individniveau.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge