Viser artikel 1-10 af 5 resultat(er)

New Public Management er (ikke) død

Vi skal ikke lade os narre af nekrologerne. Opgøret med målekulturen risikerer at ende som en forskydning frem for en brydning, hvis vi ikke spørger os selv: Hvad giver det mening at måle på, og hvad gør måleriet ved os? Sådan lyder advarslen fra psykologerne Lene Tanggaard og Malene Friis Andersen, der forsker i arbejdsliv, stress og kreativitet.

Et perfekt match

Regeringen og danske regioner vil satse millioner på udviklingen af personlig medicin til behandling af alt fra kræftpatienter til depressionsramte. Men skræddersyet, genbaseret behandling, der rammer plet første gang hos patienten, er foreløbigt ren drømmetænkning, vurderer flere forskere

Opråb fra en forkæmper

Han er blevet sammenlignet med Nelson Mandela, som han har siddet fængslet sammen med. Men han har ikke den samme tålmodighed. Efter fire år i stolen som præsident for den internationale psykologforening takker sydafrikanske SATHS COOPER af — han ønsker sig psykologer, der favner menneskerettighederne mere og siger skarpere fra.

Den svære smerte

De fleste kan forestille sig – eller har måske endda oplevet – hvor stor en udfordring, det er, pludselig at skulle forholde sig til at have et liv med kroniske smerter

De tunge patienter taber

Operationen gik godt. Men patienten døde. Ny forskning tyder på, at det psykiatriske system med psykiatripakkernes indførsel i 2013 er blevet så rigidt, at fagfolk må gå på kompromis med behandlinger, og patienter tabes på gulvet. Derfor arbejdes der nu med en revidering af pakkerne.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge