Viser artikel 1-10 af 26 resultat(er)

Psykoterapeutisk praksis på psykodynamisk grundlag

Anmeldelse af Claus Haugaard Jacobsen og Karen Vibeke Mortensen: Psykoterapeutisk praksis på psykodynamisk grundlag. Hans Reitzels Forlag, 2013.

Humanisme er feminisme

Spørgsmålet om kvindekvoter i selskabsbestyrelser har længe været som en varm kartoffel. Men hvordan kan det være, at ingen har gjort ophævelser over, at der er langt flere kvindelige psykologer end mandlige? Hvorfor har det ikke ført til krav om kvoter?

Blad: Psykolog Nyt 17-2013
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Øvrige
ADHD på plakaten

Når der på en plakat i et psykologhus, som jeg passerede på min vej, står, at ADHD skyldes en hjernefejl. Det er der ikke er noget som helst videnskabeligt belæg for. Og man kan med rette fundere over, hvorfor der ikke står, at ADHD skyldes, at forældre undlader at opdrage deres børn.

Blad: Psykolog Nyt 15-2013
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Øvrige
Kierkegaard og det senmoderne

På søndag den 5. maj 2013 fylder Søren Kierkegaard 200 år. I den anledning er der grund til at undersøge, om man kan bruge ham i den funklende moderne verden

Blad: Psykolog Nyt 08-2013
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Øvrige
Den positive og den negative psykologi

Hvorfor er det svært at kæmpe for, at der er en forskel, der betyder noget mellem mand og kvinde? Det vil jo blot indebære, at de to køn udvikler en forståelse og accept hinandens rolle i familien.

Blad: Psykolog Nyt 21-2011
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Øvrige
Talefødder og snakketerapi

Udøves psykoloterapi, så det har mere appel til kvinder eller mænd. Finn Korsaa blander sig i debatten, som udspringer af en artikel ("For mændenes skyld") af Frej Prahl, Psykolog Nyt 13/2011.

Så ser man lige mig

På blot to generationer er vi gået fra et slægtsorienteret til et individorienteret samfund. Finn Korsaa leverer et portræt af individualismens ideologiske position.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Finn Korsaa
Kategorier: Samfundsforhold
Velkommen til verden

Man skal vælge sine forældre med omhu, fastslår også Finn Korsaa. Han tager tråden i ADHD-debatten op – men lader pilen pege væk fra det diagnosticerede barn.

Bitterhed på svensk

Mange moderne par står uforstående og uforsonligt over for hinanden – som små, forurettede børn, der anklager hinanden. Der er i vort naboland (og her?) atter blæst til kønskamp i litteraturen såvel som i virkeligheden.

Moderbindinger og faderlængsel

Den moderne mand og far er svækket i en grad, som frister Finn Korsaa til at tale om det ’faderfri’ samfund. Han hægter sine iagttagelser op på læsningen af bogen om ”Det faderløse samfund”.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge