Viser artikel 1-10 af 52 resultat(er)

Personlighedsforstyrrelser ifølge Clarkin

Faglig rimer på saglig. Begge kvaliteter blev udfoldet af den amerikanske psykologiprofessor John F. Clarkin, som var hovedperson ved DPSP’s internationale seminar i Danmark i maj 2015

Kontrastens psykologi

Livets store spørgsmål var på dagsordenen, da Emmy van Deurzen gæstede Danmark i maj 2014. Den eksistentielle tilgang inspirerede, men bag alvoren lurer også klicheerne

Tværfaglig supervision

Anmeldelse af Preben Bertelsen, Claus Haugaard Jacobsen og Nicole K. Rosenberg (red.): Tværfaglig supervision. Centrale teorier og anvendelsesområder. Hans Reitzels Forlag, 2013.

Breivik - psykiatrien i modvind

Hvilken lære kan psykiatrien drage af tilfældet Breivik? På en konference i juni i år blev der søgt mulige svar i spændingsfeltet imellem psykiatri og det retslige system.

Blad: Psykolog Nyt 14-2013
Forfattere: Irene Christiansen
Kategorier: Øvrige
Evidensen stillet til skue

Vores tids optagethed af evidensbaseret psykologbehandling blev udfordret på et seminar med den amerikanske psykolog Scott D. Miller. Han leverede optimistiske, men også foruroligende data om ’det, der virker’.

På sporet af psykisk smerte

Norske Arnhild Lauveng er kendt fra sine tidligere selvbiografier om at være ung og psykisk syg. Nu arbejder hun som psykolog og er med til at kvalificere information til børn, unge og deres omgivelser

Skammen sidder i kroppen

’Brug patienten til at forstå kulturen’, lød et af Freuds mange kloge råd. Den norske psykiater Finn Skårderud lever denne pointe ud ved at undersøge personlighedsforstyrrelser i det senmoderne samfund

Blad: Psykolog Nyt 12-2012
Forfattere: Irene Christiansen
Kategorier: Øvrige
Myter og fakta om kriseintervention

Interessen blandt danske psykologer var stor, da norske Atle Dyregrov på et seminar i foråret 2011 formidlede opdateret forskning om krisepsykologi.

Relation før metode

Anmeldelse af Sverker Belin: ”Relation før metode”. Akademisk Forlag, 2010.

Anerkendelse og selverkendelse

En helhedstænkning om relationer karakteriserer norske Anne-Lise Løvlie Schibbyes psykoterapi. I et personligt interview til Psykolog Nyt forener hun filosofi, psykologisk teori og praksis.

Blad: Psykolog Nyt 01-2011
Forfattere: Irene Christiansen
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge