Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)

Hvilken slags debriefing?

Spørgsmål til formand Eva Secher Mathiasen om anvendelse af akut krisehjælp efter terrorangrebet i København medie februar 2015. Spørgsmålet besvares af formanden.

Udtryk for kvalitet

Reaktion på debatindlægget ”Det er en ommer”, bragt i Psykolog Nyt 19/2014 og formandens kommentar hertil.

Blad: Psykolog Nyt 01-2015
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Arbejdsmarked
Inklusion på skævt grundlag

Børn med behov for specialtilbud lider nederlag og isoleres i normalskolen. Succesfuld inklusion kræver rammer, der er tilpasset børnene, og klares ikke med mere uddannelse af pædagoger og lærere

Lidt empiri til debatten

En psykolog har både læst på den gamle cand.pæd.psych.-uddannelse og på cand.psych. Han benytter en aktuel debat til at sammenlige sine oplevelser de to.

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Uddannelse
Anbefaler ydmyghed

Kritik af Jane Bækgaard & Ursula Fürstenwalds artikel "Chokket i kroppen", Psykolog Nyt 19/2012, in casu denne artikels afsnit om ADHD. Kritikken kommenteres af den to forfattere.

Et skud i foden

Kommentar til lederen i Psykolog Nyt 3/2012, hvor Roal Ulrichsen imødegår en kritik fra psykiater Poul Videbech, som mener, at psykologer arbejder umetodisk. Debatindlægget kommenteres af Roal Ulrichsen.

Medicinen virker - når man tager den

Ikke alt er, hvad det udgiver sig for. Ved første øjekast bekræfter visse undersøgelser problemer med medicinsk behandling af ADHD, men Torben Andersen er gået bag om tallene – tilbage til evidensen.

Blad: Psykolog Nyt 17-2010
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Øvrige
Om at lufte sin uvidenhed

Debatindlæg, som forholder sig meget kritisk til, hvor lidt evidens har fyldt i det seneste års mange indlæg og artikler om ADHD. Indlægget kritiserer også Psykolog Nyts kriterier for optagelse af artikler. Kritikken kommenteres af redaktionen.

Effekten er dokumenteret, men -

EMDR: Er resultater af effektundersøgelser nok til, at fagpersoner som psykologer og læger bør anvende en behandlingsmetode som EMDR. Bør der ikke mere evidens til?

Blad: Psykolog Nyt 17-2009
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Øvrige
Diagnoser von hørensagen

I forbindelse med Stein Bagger-sagen har flere psykologer stillet op i medierne med beskrivelser og diagnoser - uden at have talt med Stein Bagger selv, blot ud fra avisomtalerne. Det udgør et etisk problem.

Blad: Psykolog Nyt 01-2009
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Profession

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge