Viser artikel 1-10 af 9 resultat(er)

Emotionel udvikling – en uset vigtig dimension

PH.D.-STAFET
For 30 år siden påbegyndte jeg arbejdet med at forene eksisterende teorier til en samlet forståelsesramme af emotionelle udviklingsprocesser ud fra, hvordan neurale strukturer stimuleres gennem et samspil mellem medfødte kompetencer og relationel stimulation

Blad: Magasinet P, Nr. 02 / 2020
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Forskning
Hvis inklusionen skal lykkes

Udgangspunktet for succes med inklusion handler dybest set om, hvorvidt man kan få de enkelte pædagoger og lærere til at dygtiggøre sig i menneskelige relationer og gruppeprocesser

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Øvrige
Personlighedspsykiatri på norsk

Anmeldelse af Karterud, Wilberg & Urnes: ”Personlighetspsykiatri”. Gyldendal Norsk Forlag, 2010.

En trendy diagnose

Hvad er grunden er til, at så mange børn får stillet diagnosen ADHD, og at antallet af børn, der kvalificerer sig til en sådan diagnose, stiger? Psykolog Nyt holder en faglig debat i live.

Spejlneuroner, kontakt og omsorg

Spejlneuroner er nerveceller, som kan tilføre os ny viden om, hvordan vi som mennesker påvirker hinanden. Biologi og psykologi mødes i nervebanerne.

Blad: Psykolog Nyt 11-2007
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Øvrige
Psykoterapi og neuroaffektiv udvikling

Om sammenhængen mellem hjernens hierarkiske bevidsthedsniveauer og psykoterapeutisk intervention

Den poly-vagale teori

Susan Hart imødegår Anders Gades kritik af Bodil Claëssons artikel "Teorien om Poly-Vagus", Psykolog Nyt 7/2003 - fremsat i et debatindlæg i Psykolog Nyt 9/2003. Der er en replik fra Anders Gade.

Blad: Psykolog Nyt 11-2003
Forfattere: Susan Hart
Kategorier: Øvrige
Selvet: Fra sjæl til hjerne -

Med afsæt i en tidligere artikel om ’selvet’ går artiklen ind i en nærmere beskrivelse af neuroaffektiv udviklingspsykologi og relationsforstyrrelser hos børn

Udviklingsmæssig affektiv neuropsykologi

Der sker i disse år væsentlige fremskridt i forskningen vedrørende hjernens anatomi og fysiologi inden for det affektive område. Dette betyder, at det måske i løbet af få år bliver muligt at forene neuropsykologiske og udviklingspsykologiske/psykodynamiske teorier.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge