Viser artikel 1-10 af 24 resultat(er)

Misbrug af psykologiske test

Det hænder, at andre faggrupper anvender test, som kun må bruges af psykologer. Hvad stiller man op, når man på sin arbejdsplads støder på et sådant misbrug?

Blad: Psykolog Nyt 06-2015
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Profession
Ny Løn, Lokal Løndannelse

Princippet med at belønne den medarbejder, der dygtiggør sig, engagerer sig eller tager ekstra ansvar, ligger bag Ny Løn. En undersøgelse fra sommeren 2014 viser, at de offentligt ansatte psykologer er skeptiske.

Friske data om brug af test

Psykologers holdninger til brug af psykologiske test er selv blevet testet. Hele undersøgelsesmaterialet fra dansk Psykolog Forenings undersøgelse lægges frem.

Den mentale sundhed

Ny rapport fra Sundhedsstyrelsen behandler fremme af mental sundhed i samfundet. Kommunerne er interesserede, men hvordan kommer man videre?

Somatikken savner psykologerne

Tradition og faglig tænkning er mulige forklaringer på, at vi sjældent finder psykologer på en somatisk hospitalsafdeling. Både speciallægerne og Dansk Psykolog Forening vil gerne rette op på skævheden.

Europæisk diplom i psykoterapi

Er man dansk psykolog med en specialistgodkendelse i psykoterapi kan man snart opnå et europæisk diplom i psykoterapi. Et skridt i den retning tages på et møde i næste uge.

Blad: Psykolog Nyt 08-2007
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Uddannelse
Sundhed i regionerne

En nyt regionalt udvalg ser dagens lys i forbindelse med strukturreformen. Og så skal der indgås sundhedsaftaler med kommunerne.

Blad: Psykolog Nyt 18-2006
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Øvrige
Barnets perspektiv

Et udvalg under Familieministeriet har nu fremlagt forslag, der kan styrke barnets perspektiv i sager om forældremyndighed, samvær og barnets bopæl. Dansk Psykolog Forening stiller sig positiv til forslagene.

Udredninger af børn og unge

Ikke-autoriserede psykologer må gerne foretage udredninger af børn og unge, hvis de er under supervision af en autoriseret psykolog. Hvordan forholder det sig så med ansvarsfordelingen?

Blad: Psykolog Nyt 15-2006
Forfattere: Lars Michaelsen
Kategorier: Profession
En blød landing

En bestemmelse i Anbringelsesreformen lignede en trussel mod autorisationsuddannelsen. Ministeriet åbner dog fortsat mulighed for, at ikke-autoriserede kan foretage udredninger af børn og unge.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge