Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Skal vi diagnosticere sorg?

Sorg er et grundvilkår. Sorg er kærlighedens pris. Sorg er kompleks. Når det nu er så alment menneskeligt at elske, miste og sørge, hvorfor så lave en diagnose for sorg? Fordi sorgreaktionen for nogle bliver fastlåst, pinefuld og langvarig på en måde, der har konsekvenser for deres livskvalitet og den måde, de fungerer på. Og fordi vi kan hjælpe dem. Det ved vi.

Effekten af mindfulnessbaseret kognitiv terapi på depressive symptomer hos ældre efterladt

Forskningsresumé under "Dansk Psykologisk Forskning"

PTSD hos ældre efterladte

Tab af ægtefælle i alderdommen kan være en traumatisk begivenhed med reaktioner og symptomer på linje med dem, man nogle gange ser efter overfald, ulykker og naturkatastrofer. Det slår ny undersøgelse fast.

Personlighed, og traumatisering SORG

Den fremherskende krisepsykologi beskriver tab af ægtefælle i alderdommen som en belastende livsoplevelse uden traumatisk karakter. Et dansk ph.d.-projekt har som et af sine mål at udfordre denne opfattelse.

Forståelse og behandling af sorgforløb

De seneste landvindinger i, hvordan vi forstår og behandler sorgforløb, var genstand for Margaret og Wolfgang Stroebes bidrag på et dansk symposium om sorgprocesser.

Ældre der sørger

Om posttraumatisk stress forstyrrelse hos ældre efterladte og den betydning, personlighed spiller for sorgreaktionen

Når tavsheden taler

Anmeldelse af Elene Fleischer & Gert Jessen: ”Når tavsheden taler”. Inkluderer ”En bog om tavshed, og hvordan tavshed håndteres”. 72 sider + ”En film om tavshed, og hvordan tavshed håndteres”. 29 minutter. Udgivet af Forfatterne, Odense 2004.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge