Viser artikel 1-10 af 10 resultat(er)

Klassiker-stafet

Inviteret med ind i den psykoanalytiske proces

Psykologer i egenterapi

Afsluttende artikel om de danske psykologer som psykoterapeuter fokuserer på egenterapi. 95 % har været i egenterapi, og de fleste vælger en psykodynamisk

Psykologer som supervisander

I den fjerde og sidste artikel om de danske psykologer som psykoterapeuter fokuserer forfatterne på modtagelse af supervision.

Psykologer som supervisorer

3. del af artikelserie om danske psykologer som terapeuter: Supervisorer er generelt veltrænede og erfarne. Alligevel peger en undersøgelse på en modsætning mellem især de unge supervisorers arbejdsopgaver og opgavernes kompleksitet.

Den teoretiske orientering

På hvilket teoretisk grundlag arbejder psykologerne? Der er store bevægelser over årene, fortæller denne anden artikel i serien om de danske psykologer som psykoterapeuter

Hvem er de danske psykoterapeuter

Artikelserie (1): Hvad ved vi om de psykologer, der praktiserer som psykoterapeuter – om deres alder, køn, erfaring, metodisk orientering, klientel osv. Derom fortæller en lille artikelserie, som vi tager hul på her.

Supervision - og de tre k´er

Kontrol, kontrakt og kontekst er supervisionens tre k’er. Men hvad er supervision i det hele taget for en størrelse, der spiller så central en rolle for den psykologfaglige profession?

Nu skal danske psykoterapeuter undersøges

Invitation på vej ud til op mod 1500 danske psykologer, som arbejder med psykoterapi. Data vil indgå i dansk og international forskning.

Terapeuters brug af selvafsløring

Når terapeuten åbner for sin egen person over for klienten, kan det være en virksom intervention. Artiklen rummer teoretiske og praktiske refleksioner over self-disclosure og nondisclosure i psykoterapi og supervision.

Klinisk psykologi på AAU

Et nyt hold psykologistuderende ved Aalborg Universitet er begyndt på professions programmet i klinisk psykologi. Her beskriver kliniklederen programmet og nogle tanker og er faringer, der ligger til grund.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge