Viser artikel 1-10 af 8 resultat(er)

Det taler. Psykoanalytiske dialoger

Anmeldelse af Judy Gammelgaard, Birgit Bork Mathiesen og Katrine Zeuthen (Red.): Det taler. Psykoanalytiske dialoger. Akademisk Forlag, København 2012.

Utilstrækkeligt svar

En fortsættelse af debatten om det betimelige i, at Dansk Psykolog Forening ønsker animerede børnepronofrafiske billeder forbudt.

Nok forbudt, men

Kritik af, at Dansk Psykolog Forening har henvendt sig til justitsministeren i anledning af en problematik, som vedrører børnepornografi. Ifølge kritikeren er det sket på et moralsk, ikke et videnskabeligt grundlag. Indlægget kommenteres af Ditte Söderhamn, medlem af bestyrelsen, formand for Social- og Sundhedspolitisk Udvalg.

De uventede gaver

Anmeldelse af Preben Hertoft: De uventede gaver – bidrag til en sexologisk kulturhistorie. Hans Reitzels Forlag, 2008.

Blad: Psykolog Nyt 21-2008
Forfattere: Talli Ungar Felding
Kategorier: Øvrige
Spielrein på film

I Psykolog Nyt 9/2003 anmeldes den ny film om en af psykoanalysens store gamle damer Sabina Spielrein (1885-1942). Jeg er helt enig i anbefalingen af filmen, men indholdsmæssigt trænger anmeldelsen til at blive korrigeret både for en række faktuelle fejl og manglende præcision.

Blad: Psykolog Nyt 11-2003
Forfattere: Talli Ungar Felding
Kategorier: Øvrige
Ti timer slår ikke til

Det er fagligt og etisk dybt problematisk at indgå i kortvarige aftaler om psykoterapi til unge, der udviser tegn på en borderline personlighedsorganisering. Psykoterapi med borderline unge tager tid - langt mere end de ti timer, mange bevillinger lyder på.

Jeg skal hermed beklage

Debatartikel: En tur gennem vridemaskinen, en sag gennem Etiknævnet - er det to udtryk for det samme? Et medlem har prøvet det ene eller det andet og bruger oplevelsen til principielle overvejelser om Etiknævnets arbejde og opgaver. Artiklen kommenteres i tre svar af henholdsvis Etiknævnet, bestyrelsen og sekretariatet.

Personligheden til EKSAMEN

Anmeldelse af Berit Sander: ”Personligheden til eksamen – jobsøgning fra annonce til psykologisk test”. Gyldendal, 1999.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge