Viser artikel 1-10 af 5 resultat(er)

Achenbachs empiribaserede assessmentsystem

Om et system, der kan bruges til at sige noget om, hvorledes børn, unge og voksne inden for en række kompetencer og problemfelter har det sammenlignet med børn, unge og voksne på samme alder i almindelighed.

Virker psykodynamisk miljøterapi

Præsentation af den første danske prospektive effektundersøgelse af psykodynamisk miljøterapeutisk døgnbehandling af børn med tidlige, svære traumatiseringer og omfattende relationsforstyrrelser. Undersøgelsen fortæller om, hvorvidt børnenes udvikling under anbringelsen uden for eget hjem er forankret i personlighedens struktur og funk tion eller alene udtryk for skintilpasning.

Hjælper det, vi gør?

To psykologer præsenterer et forsknings- og udviklingsprojekt på tre psykodynamisk, miljøterapeutisk forankrede behandlingshjem i Danmark

Evaluering af kriminalpræventivt socialt færdighedsprogram på kognitivt grundlag

21 kriminelle unge mænd er blevet psykosocialt undersøgt før og efter deltagelse i et kriminalpræventivt socialt færdighedsprogram. Hensigten var, at de skulle lære at tænke, før de handler.

Kvalitet i børne- og ungesager

I de seneste år har der været fokus på kommunernes praksis i undersøgelses- og anbringelsessager i Danmark. Denne artikel bringer resultaterne fra et prospektivt forsknings- og metodeudviklingsprojekt, hvor anbragte børn og risikobørn er fulgt gennem to år.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge