Viser artikel 1-10 af 9 resultat(er)

Seest: Tiden læger ikke alle sår

En ny Seest-undersøgelse dokumenterer, at krisereaktioner i højere grad er kroniske. Myndighederne undervurderer behovet for psykologisk bistand ved katastrofer.

Indsatsen i Seest, II

Hvilke faktorer var mest belastende for indsatspersonellet ved fyrværkerikatastrofen i Seest? Keld Molin og Ask Elklit regnede på tallene og fandt et svar – men bestemt ikke det, de havde forventet.

Indsatsen i Seest

Store styrker af indsatspersonel deltog ved fyrværkerikatastrofen i Seest. To psykologer har på baggrund af hændelserne i 2004 gennemført en omfattende undersøgelse af de psykosociale følger.

Læren af Seest-katastrofen

De psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen i 2004 rækker langt ud over den øjeblikke livsfare og de nedbrændte huse. Her resumeres den vigtigste lære fra den undersøgelse, to psykologer har foretaget.

Oplevelsen af en katastrofe

Artikel nr. 2 af 3: To psykologer har på baggrund af hændelserne i Seest i 2004 undersøgt de psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen. Der var overraskende svar på spørgsmålet om, hvad de implicerede havde oplevet som ’det værste’.

Tre måneder efter Seest

En stor katastrofe på hjemlig grund er usædvanligt stof i dansk forskning. To psykologer har på baggrund af hændelserne i Seest i 2004 gennemført en omfattende undersøgelse af de psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen.

Terror og ur-angst

Risikoen for, at terrorister anvender masseødelæggelsesvåben, har aldrig været større end i vor tid. Terrorvåbenet er sprængfyldt med psykologi. Hvordan er vi klædt på til at håndtere dette?

Når nøden er størst …

Efter katastrofebranden på Scandinavian Star fik amterne pålagt at planlægge et beredskab, som tager hånd om de impliceredes psykosociale behov ved katastrofer. Samlet har amternes beredskab endnu ikke nået et tilfredsstillende niveau.

Et sted at hente hjælp

Anmeldelse af Ole Brink (red.): "Voldtægtsofre. Håndbog for fagpersoner". Center for Voldtægtsofre ved Århus Universitetshospital, 2000.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge