Viser artikel 1-10 af 7 resultat(er)

Psykisk torturs skadelighed

Tortur er tortur, uanset form, og har voldsomme konsekvenser for ofrene. Ny psykologisk forskning rammer en pæl igennem den opfattelse, at psykisk tortur skulle være mere harmløs end fysisk.

Blad: Psykolog Nyt 14-2007
Forfattere: Peter Berliner
Kategorier: Øvrige
Når sejrherrerne skriver historien

Der er altid grund til refleksion over undersøgelses- og forskningsetik. Ikke mindst, når sejrherrerne skriver historien og psykiatri og psykologi bidrager. I artiklen kritiseres læge Sven Arvid Birkeland for en kronik i Politiken. I en separat tekst kommenterer han kritikken.

Blad: Psykolog Nyt 04-2007
Forfattere: Peter Berliner
Kategorier: Profession, Øvrige
Tilbagevisning? Nej, vi er enige –

Peter Berliner kommenterer kritikken fra Ulrik Jørgensen m.fl.: "Behandling af traumatiserede flygtninge", Psykolog Nyt 2/2007 i anledning af Peter Berliners artikel "Hjælp til traumatiserede flygtninge", Psykolog Nyt 23/2006

Blad: Psykolog Nyt 02-2007
Forfattere: Peter Berliner
Kategorier: Øvrige
Hjælp til traumatiserede flygtninge

Der mangler evidens for effekten af de behandlingstilbud, der gives til traumatiserede flygtninge. Peter Berliner fremdrager internationale eksempler på, at man kan hjælpe effektivt og samtidig billigt.

Samarbejdet med RCT

Åbent brev til Dansk Psykolog Forenings formand og bestyrelse med opfordring til, at foreningen undlader at samarbejde med Rehabiliteringscenter for Torturofre. Brevet kommenteres af Roal Ulrichsen.

Fællesskabs-psykologi

I Danmark har denne måde at arbejde på som psykolog ikke været beskrevet som et fagområde på samme måde som i visse andre lande. Hos os er ’community psychology’ et nyt område inden for psykologien.

En dør mod samfundet

I Grønland har man udviklet en metode til støtte og behandling af unge mænd, der udviser aggressiv adfærd. Metoden viser sig at have gode resultater, der er kulturelt tilpasset og derfor kan inspirere tilsvarende behandling andre steder.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge