Viser artikel 1-10 af 6 resultat(er)

Anna (jeg) Anna

På et hospital ligger Anna og skal dø. Psykologen er tæt på i de sidste uger af Annas liv og fortæller her om forløbet, om samtalerne og den forståelse, sygehusets personale ikke altid mødte patienten med.

Tavshed i terapirummet

Overvejelser om betydningen af tavshedspligten i relation til den aktuelle sag, hvor en psykolog af Østre Landsret er blevet pålagt at vidne om en klient.

Blad: Psykolog Nyt 08-2011
Forfattere: Conny Danielsson
Kategorier: Profession
Hold kæft og vær smuk

I Psykolog Nyt 12/2010 kritiserede et antal psykologer, at Dansk Psykolog Forening ikke i foråret havde afgivet høringssvar om regeringens forslag til ny udlændigelov. Indlægget var kommenteret af foreningens formand Roal Ulrichsen. I det ny debatindlæg kritiserer Conny Danielsson svaret - og får en ny kommentar med.

Hvem tilhører metoderne?

Kommentar til Karen Gaardsmands debatartikel "Den langfingrede klient", Psykolog Nyt 1/2009.

Blad: Psykolog Nyt 03-2009
Forfattere: Conny Danielsson
Kategorier: Profession
Kunsten at behandle i kor

Om hvad forfatteren ser som en kritisabel tendes til at sygeliggøre livets kriser: Hvad gjorde man, dengang sorgen ikke skulle behandles?

Glemmer du -

Som mange andre sygdomme rammer også demens dobbelt: den demente og den pårørende. Men demens har nogle særlige træk, som behandlere og omgivelser bør være opmærksom på.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge