Viser artikel 1-10 af 15 resultat(er)

The wellness syndrome

Klumme: Wellness er blevet et syndrom, og dets symptomer er angst, selvbebrejdelser og skyldfølelse.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
En mor er en mor –

Klummen: Hvordan kan en kvinde kombinere det både at være forsker og mor? Og hvorfor spørger man for resten ikke mændene, hvordan de kombinerer forskergerningen med det at være far?

Blad: Psykolog Nyt 03-2015
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Med ”manglende forældreevne”?

Om forældrene har eller mangler forældreevne, beror ikke kun på en faglig vurdering. Passer forældrerollen ikke til socialrådgiverens opfattelse af tidssvarende kultur, påvirker det vurderingen.

Den insisterende krop

Klummen omhandler mangfoldighed på arbejdet og virksomheder, der hellere vil se en handicappet som et menneske og en kollega end fokusere på lige præcis handicappet. Men det er ikke så enkelt, som det lyder.

Blad: Psykolog Nyt 09-2014
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Grænser for nudging?

Om fænomenet nudging (= at puffe). Der er tale om en behaviouristisk model, der drejer sig om at få folk til at træffe nogle bestemte valg, der er gode for dem selv eller det samfund, de lever i.

Sundhedens glidebane

En dansk kok bosiddende i New Zealand kan efter en årrække ikke få fornyet sit arbejdsvisum. Forklaringen er, at han vejer 130 kilo og udgør en potentiel belastning for landets sundhedssystem.

Diagnosers evidens

Klummen: Når hvert tiende barn i USA i dag bærer fx diagnosen ADHD, og det kun er et ud af hundrede børn i Frankrig, der udstyres med denne diagnose, kunne forskellen så tænkes også at dreje sig om den rolle, medicinalindustrien spiller i henholdsvis USA og Frankrig?

Blad: Psykolog Nyt 11-2013
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Reform i utide

Klummen: Ledigheden blandt unge nyuddannede er umådelig høj. Man kan derfor undre sig over, at de straffende foranstaltninger i SU-reform og kontanthjælpsreform kommer netop nu.

Blad: Psykolog Nyt 05-2013
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Arbejdsmarked
Sundhed over moral

Klummen: Skal sundhed defineres med fokus på måling af kroppens funktioner eller i forhold til personens psykiske velbefindende?

Overvægt: to scenarier

Er en overvægtig person en, der indtager flere kalorier, end der forbrændes - altså en med en fysisk udfordring - eller en person med psykiske eller sociale problemer?

Blad: Psykolog Nyt 13-2012
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge