Viser artikel 1-10 af 20 resultat(er)

ADHD-forskning om forældretræning

Vi savner evidensbaseret dansk forskning, der dokumenterer betydningen af forældrenes indsats for børn med ADHD. Et aktuelt forskningsprogram råder bod på manglen

ADHD-retningslinjer skuffer

Sundhedsstyrelsens nye retningslinjer for ADHD-behandling af børn og unge lider af en række mangler. De ikke-medicinske, tværfaglige metoder er stort set blevet glemt.

PPR: Opbrud og nybrud

Med en ny folkeskolereform og en inklusionsproces i fuld gang er der mere end nogen sinde brug for PPR-psykologer. Det var budskabet fra PPR’s interessenter på Psykologforeningens konference 28. marts 2014.

Desværre, vi har ikke råd

En psykolog har ikke fået sin løn reguleret i tre år. I Regionen, hvor hun er ansat, har man efter eget udsagn ikke råd til at overholde aftalen om lokal løndannelse. Dansk Psykolog Forening er gået ind i denne og tilsvarende sager

Blad: Psykolog Nyt 06-2014
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Arbejdsmarked
Bekymrende tal om inklusion

Om mindre end halvandet år skal 96 procent af alle børn være inkluderet i den almindelige undervisning. En undersøgelse peger på, at skoler og lærere ikke er klædt på til opgaven.

Blad: Psykolog Nyt 05-2014
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Samfundsforhold
Tilfører psykiatrien nytænkning

Specialpsykologer kan supplere den traditionelle tænkning i psykiatrien. Tag ansvar og vis, hvad du dur til, lyder opfordringen fra to af dem, der er under uddannelse til specialpsykolog i psykiatrien.

Køen vokser stadig

Køen til behandling for depression eller angst fortsætter med at vokse hos landets psykologer. Psykologforeningen advarer mod konsekvenserne

Blad: Psykolog Nyt 12-2013
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Samfundsforhold
Brug al din erfaring

Idrætskonsulent i svømning – det er lige et job for en psykolog. Tænker du sådan, lægger du dig i kølvandet på Elsemarie Kappel. Nyuddannet og direkte i job.

Blad: Psykolog Nyt 05-2013
Forfattere: Kim Østrøm
Kategorier: Arbejdsmarked
Kampagnen godt fra land

Efter to måneder er der under Psykologkampagnen allerede sat en del skibe i søen. Og mange flere vil følge i de kommende måneder.

I konstant forhandling

Individuelle lønforhandlinger og mange andre aftaler går for de fleste psykologer gennem tillidsrepræsentanten. Altså skal han eller hun klædes på til opgaven.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge