Viser artikel 1-10 af 3 resultat(er)

Kan akut stressforstyrrelse forudsige PTSD efter bankrøveri?

I hele verden er bankansatte dagligt i risiko for at opleve et røveri. Selv om forskning viser, at oplevelsen af et bankrøveri kan være traumatiserende på samme niveau som oplevelsen af andre former for fysisk vold, eksisterer der meget få studier, der undersøger risikoen for udvikling af PTSD.

Forudsigelsen af akut stressforstyrrelse

Til trods for et højt antal årlige bankrøverier i de fleste vestlige lande er forskningen i de psykologiske følgevirkninger af bankrøveri begrænset.

Akut stressforstyrrelsediagnosens latente struktur

Fire studier har undersøgt ASD-diagnosens latente struktur og fundet blandede resultater. To studier bekræfter DSM-IV’s inddeling af ASD-symptomerne, mens to andre studier finder, at ASDsymptomerne bedst beskrives som henholdsvis en to-faktor hierarkisk model (dissociationsfaktor og en andenordens ubehag faktor) og en tre-faktor model (dissociation, undgåelse og genoplevelse/ vagtsomhed). De forskellige fund kan skyldes, at ASD-strukturen varierer mellem traumetyper eller efter diagnostisk status.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge