Viser artikel 1-10 af 11 resultat(er)
Mennesker knytter let følelsesmæssige bånd til de ting, de omgiver sig med. Det kommer også til at gælde til de robotter, som uvægerligt bliver en del af samfundet i takt med udviklingen af kunstig intelligens. Så hvordan sikrer vi, at interaktionen mellem menneske og robot er så vellykket som muligt? Det skal undersøges i et tværfagligt forskningsprojekt, hvor psykologer, filosoffer og antropologer er med til at udvikle et nyt paradigme for sociale robotter.
Antallet af børn, der får en autismediagnose, har været støt stigende de seneste årtier. Derfor har fagfolk længe været optaget af, hvad tallet dækker over. Det kan fx være meget vanskeligt at finde ud af, om et barn har autisme, der er medfødt, eller en tilknytningsforstyrrelse, der har rødder i omsorgssvigt, fordi symptomerne ligner hinanden. Magasinet P ser på debatten.
I over fyrre år har de samme tusinde mennesker taget turen til byen Dunedin i New Zealand for at lade sig udspørge i timevis, deltage i psykologiske test og indgå i en lang række biologiske test. Resultatet er verdens længste multidisciplinære studie, der for alvor viser, hvordan krop og psyke hænger sammen.
Din mentale tilstand kan udledes ud af dit sprog. Med de sociale medier har forskerne fået en helt ny metode til at bruge big data til at undersøge den mentale sundhed af store populationer og på sigt helt ned på individniveau.
Gennem de seneste 20-25 år er der kommet en voksende accept af, at psykologien er en vigtig faktor i arbejdet med somatiske sygdomme. Det er dog stadig en udfordring i at overbevise beslutningstagerne, siger Bobby Zachariae, professor på Aarhus Universitet
Den kliniske psykologi har fået en højere status i især sundhedssektoren, fordi forskningen nu kan dokumentere, at psykologisk behandling er helt på højde med den medicinske, siger professor Esben Hougaard, Aarhus Universitet.
Den kritiske psykologi begyndte for knap 50 år siden og høster stor interesse i disse år, fortæller professor Ole Dreier, Københavns Universitet
Neuropsykologi er på kort tid gået fra at være et nichefag til et temmelig populært forskningsområde. Hvor bevæger faget sig hen nu? Professor Morten Overgaard giver sit bud.
På Rigshospitalets neurokirurgiske klinik udfører kirurgerne hver uge operationer med vågne patienter. Det er neuropsykologer, der følger patienten undervejs og hjælper kirurgen med at fjerne mest muligt af de tumorer, der ligger dybt filtret ind i hjernevævet. Helst uden tab af funktioner
Det gav genlyd i hele verden, da det hidtil største projekt om psykologiforsknings videnskabelige troværdighed viste, at kun lidt over hver tredje forskningsresultat tåler en gentagelse
SØG I ARTIKELARKIVET
Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.
NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.