Viser artikel 1-10 af 16 resultat(er)

Gratis behandling: bliver det misbrugt?

Australske erfaringer tyder på, at gratisprincippet ikke vil skabe falsk tilstrømning til psykologen.

Tvivlens etik

Klumme: Vi lever i et samfund, hvor sikkerheden hyldes som aldrig før. Sikkerhed og vished er godt, usikkerhed og tvivl er dårligt. Men vi burde gøre det omvendte og bekende os til tvivlen.

Blad: Psykolog Nyt 14-2011
Forfattere: Svend Brinkmann
Kategorier: Øvrige
Når storbyen trækker

Ikke alle jobsøgende psykologer kan bryde op for at finde beskæftigelse, hvor de ledige job er flest. Løntilskud blev løsningen for Signe Klifoth, der ikke magtede at sige storbyen farvel.

Blad: Psykolog Nyt 14-2011
Forfattere: Signe Klifoth
Kategorier: Arbejdsmarked
55 værktøjer til ledere

Anmeldelse af Dion Sørensen: ”Lederudvikling – 55 værktøjer til ledere og konsulenter”. Lindhardt og Ringhof Forlag A/S Business, 2011.

Anna (jeg) Anna

På et hospital ligger Anna og skal dø. Psykologen er tæt på i de sidste uger af Annas liv og fortæller her om forløbet, om samtalerne og den forståelse, sygehusets personale ikke altid mødte patienten med.

Papir på virkeligheden

Aftalen om specialpsykologer følges nu til dørs af lønaftaler, der afspejler det særlige niveau.

20 psykologiske eksperimenter

Anmeldelse af Henrik Høgh-Olesen, Thomas Dalsgaard (red.). "20 psykologiske eksperimenter – der ændrede vores syn på mennesket". Plurafutura Publishing. 2011.

Buddhas veje

Vestlig psykologi har brug for inspiration fra buddhismen, mener Peter Elsass på baggrund af mange års rejser og studier i Tibet. Dog som spirituel udvikling og ikke kun som del af en behandlingsopgave.

Internetterapi - skal, skal ikke

Vi har vores begreber om terapiens grundvilkår: fælles rum, øjenkontakt, samtale. Men også på dette område udfordres vi af den udvikling, it-teknologien har rykket på. Skal psykologerne rykke med?

En vanskelig udfordring

Struktur: Arbejdet med en ny foreningsstruktur har skiftet kurs. Den svære opgave ses nu i et mere politisk lys, hvorfor bestyrelsen har valgt at stå for processen frem mod GF-2012

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge