Viser artikel 11-20 af 214 resultat(er)

Johan er sej

Klummen om en ung mand, der i sit valg af uddannelse går den modsatte vej af strømmen.

Lukning taget af bordet

Sidst i 2013 besluttede bestyrelsen at nedlægge fem specialistuddannelser: pædagogisk psykologi, psykotraumatologi, psykopatologi, sundhedspsykologi og gerontopsykologi - men har siden trukket beslutningen tilbage. Det er debattørerne glade for, men de kritiserer processen frem mod den oprindelige beslutning. Kritikken kommenteres af Eva Secher Mathiasen.

Unge under uddannelse

Presset på de unge i samfundet er stort og mange har svært ved at skabe en hverdag, hvor det er muligt at gennemføre en ungdomsuddannelse. Med psykologtilbud på skolerne oplever flere unge, at det kan lykkes.

Psykologer som supervisorer

3. del af artikelserie om danske psykologer som terapeuter: Supervisorer er generelt veltrænede og erfarne. Alligevel peger en undersøgelse på en modsætning mellem især de unge supervisorers arbejdsopgaver og opgavernes kompleksitet.

Snyd med karaktererne?

Debatten om, hvorvidt der snydes med karaktererne på universitetet, er ifølge dette indlæg skudt ved siden af. Alvorligere problemerne er affødt af fx overgangen fra 13-skala til 12-skala, og at universiteterne er underkastet markedstænkning. Hermed prioriteres kvantitet i stedet for kvalitet.

Blad: Psykolog Nyt 20-2013
Forfattere: Jens Berthelsen
Kategorier: Uddannelse
Noget om universitetspædagogik

Kritik af Lotte Rieneckers artikel om universitetspædagogik P-Nyt 18/2013. Lotte Rienecker kommenterer kritikken.

Blad: Psykolog Nyt 20-2013
Forfattere: Christian Gerlach
Kategorier: Uddannelse
Den gode undervisning

Det er ikke underviserens fremlæggelse og performance, der skal være i fokus, men hvad de studerende tilegner sig. Pædagogikken i universitetsundervisningen får et kvalitetsløft

Tilfører psykiatrien nytænkning

Specialpsykologer kan supplere den traditionelle tænkning i psykiatrien. Tag ansvar og vis, hvad du dur til, lyder opfordringen fra to af dem, der er under uddannelse til specialpsykolog i psykiatrien.

En luftig definition

Kommentar til Rie Rasmussens leder i P-Nyt 13/2013, hvor hun påpeger titelmisbruget på Københavns Universitets uddannelse i sprogpsykologi. Her kalder man kandidaterne sprogpsykologer, skønt de ikke er psykologer.

Bedre vilkår for studerende

Ny aftale mellem Psykologforeningen og Studenteransattes Landsforbund får betydning for mange psykologistuderende

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge