Viser artikel 31-40 af 214 resultat(er)

En uddannelses genopståen

I Psykolog Nyt 14/2012 spørger psykolog Turid Hansen i et debatindlæg til, om der på ny er ved at blive etableret en cand.pæd.psych.-uddannelse. Dette debatindlæg leverer nogle af svarene.

Blad: Psykolog Nyt 16-2012
Forfattere: David Metz
Kategorier: Uddannelse
Stolt af min uddannelse

Indlæg om kvaliteten i cand.pæd.psych., fremprovokeret af et tidligere debatindlæg.

Blad: Psykolog Nyt 16-2012
Forfattere: Margurite Kempel
Kategorier: Uddannelse
Genopstår cand.pæd.psych.?

Hvad sker der med planerne om at genoplive cand.pæd.psych.-uddannelsen? Spørgsmålet besvares af formand Eva Secher Mathiasen.

Blad: Psykolog Nyt 14-2012
Forfattere: Turid Hansen
Kategorier: Uddannelse
Øget behov for specialister

Kommunerne efterspørger specialkompetencer, og regeringen har høje mål i forhold til børn og unge med psykiske lidelser. Er en offentligt anerkendt og finansieret specialistuddannelse rykket nærmere?

10.000 studiepladser

Regeringen sætter handling bag ordene og forøger bevillingen bag øget studenteroptag på de videregående uddannelser. I det ny finanslovsforslag må man glæde sig over, at det afsættes en mia. kr. over de næste to år, og målsætningen er, at der skal ske en øgning med 10.000 studiepladser på universiteterne frem mod 2020.

Blad: Psykolog Nyt 19-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Uddannelse
Papir på virkeligheden

Aftalen om specialpsykologer følges nu til dørs af lønaftaler, der afspejler det særlige niveau.

Ny uddannelse på vej

Rygterne svirrer, og det synes sikkert: en ny cand.pæd.psych.-uddannelse er i støbeskeen. Aarhus Universitet arbejder med en indholdsbeskrivelse.

Blad: Psykolog Nyt 13-2011
Forfattere: Rie Rasmussen
Kategorier: Uddannelse
Skynd dig langsomt

Nogle politikere har det med at love verdens bedste folkeskole og verdens bedste universiteter. Visionerne følges ikke op af arbejdsvilkår for fx de universitetsansatte, og nu er der også indgået et SU-forlig, der trækker i modsat retning.

Blad: Psykolog Nyt 09-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Uddannelse
Projektet for det usynlige folk

Verdens forældreløse småbørn er i centrum for et uddannelsesprojekt med dansk udgangspunkt. Filosofien er, at børnene bliver hjulpet bedst , hvis institutionspersonalet har et minimum af faglig viden.

De internationale kandidater

Der er en verden uden for København, Odense, Århus og Aalborg. Vi har talt med to nyuddannede psykologer, som har erfaring med at studere og bo i udlandet, men som nu er vendt hjem.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge