Viser artikel 11-20 af 2043 resultat(er)

Kønnenes dilemma

Danmark kunne blive verdens rigeste land på menneskelige ressourcer, hvis vi som de første på kloden udlignede kønsforskelle. Så kom begge køn til at råde over begge køns kompetencer og var i stand til at integrere dem

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Jens Berthelsen
Kategorier: Øvrige
Den gode ånd

Samtidens krav til klinikeren om opdatering og kritisk sans lader til at være så omfattende som aldrig før. Den vedvarende strøm af input præger ikke mindst klienters forsøg på mestring, som gerne er koblet sammen med stigende rådvildhed

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Per Betzonich-Wilken
Kategorier: Øvrige
I grøn retning

Et historisk forslag om at droppe investeringer i kulproducerende selskaber blev i april 2015 vedtaget på generalforsamlingen i MP Pension. Indtil videre vil pensionsselskabets bestyrelse dog ikke rette sig efter beslutningen

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Øvrige
Væk –

Klumme: Byer kan støje på måder, der bliver for meget, og jeg orker ikke længere lydene fra biler og busser og menneskene i dem.

Blad: Psykolog Nyt 09-2015
Forfattere: Bo Snedker Boman
Kategorier: Øvrige
Om børn og angst

Anmeldelse af Käte From og Rikke Mølbak: ”Jeg tør bare ikke. Om børn og angst” & ”Hvad nu hvis? Om børn og angst”. Dansk Psykologisk Forlag, 2015.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Lisbeth Jørgensen
Kategorier: Øvrige
The wellness syndrome

Klumme: Wellness er blevet et syndrom, og dets symptomer er angst, selvbebrejdelser og skyldfølelse.

Blad: Psykolog Nyt 08-2015
Forfattere: Nanna Mik-Meyer
Kategorier: Øvrige
Systemets familieterapi

Klumme: Socialforvaltningen havde igen fået en ny gruppeleder. Socialrådgiver af den gæve slags. Tweednederdel, rågummisko og et karsk sind: Birthe. Hun havde netop gennemført et todages kursus i Systemisk Familieterapi og var optændt af stor iver og handletrang.

Gak til myren, og bliv viis

Skulle vi ikke snart stikke en pind i myretuen og rive pyramiderne ned igen? En psykolog gør sig tanker om sandhedernes foranderlighed

Blad: Psykolog Nyt 07-2015
Forfattere: Thomas Iversen
Kategorier: Øvrige
Om mænd og mus

Anmeldelse af Dagfinn Sørensen: ”Om menn og mus – en sex- og samlivsguide av og for menn – og for kvinner som vil forstå dem”. Cappelen Damm, Oslo, 2015.

Blad: Psykolog Nyt 07-2015
Forfattere: Rikke Pristed
Kategorier: Øvrige
Klar til deleøkonomien?

At låne og dele er ikke nyt, vi kender det fra andelsbevægelsen og grundejer-oreninger. Det nye er, at det er muligt at skabe kontakt og tillid, også med folk man ikke kender.

Blad: Psykolog Nyt 05-2015
Forfattere: Anne-Marie Dahl
Kategorier: Øvrige

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge