Viser artikel 81-90 af 524 resultat(er)

Behandling vigtigere end skyld

Underartikel: Når så mange mennesker bokser med psykiske lidelser, er det ligegyldigt at bruge tid på at placere ansvar og skyld, mener Dansk Psykolog Forening. Derfor skal fagforbund og arbejdsgivere hellere slås for, at syge medarbejdere får den nødvendige behandling

Blad: Psykolog Nyt 19-2013
Forfattere: Bille Sterll
Kategorier: Arbejdsmarked
Sager om psykiske arbejdsskader eksploderer

Hvert år anmelder tusinder af danskere psykiske lidelser som arbejdsskader. Men kun en brøkdel af dem bliver anerkendt.

Ph.d.-grad ingen jobgaranti

Det traditionelle arbejdsmarked for psykologer med en ph.d.-grad er ved at være mættet. Derfor er det oplagt at tænke i nye beskæftigelsesveje

På arbejde med værdighed

At være på job og at hjælpe andre i job. De to ting smelter sammen for Kathrine Egelund, der ser sine kompetencer som psykolog brugt alsidigt hos Incita. Her er målet at udvikle det rummelige arbejdsmarked. Artiklen bringes i relation til Psykologkampagnen.

Psykolog i krydsilden

Netværk og forsikringsselskaber: Selvstændige psykologer oplever et stort pres i disse år, men prøv at forestille dig, at det kunne være helt anderledes at være psykolog. Artiklen giver en række bud på hvordan

Etik eller politik?

Psykologer, som ikke kan modtage klienter under depressionsordningen, fordi pengene er brugt op, oplever det ofte som et etisk eller fagligt problem, at de må sige nej. Problemet er dog rent politisk: at bevillingerne ikke er fulgt med de politiske løfter.

Tilfører psykiatrien nytænkning

Specialpsykologer kan supplere den traditionelle tænkning i psykiatrien. Tag ansvar og vis, hvad du dur til, lyder opfordringen fra to af dem, der er under uddannelse til specialpsykolog i psykiatrien.

Informeret samtykke

Forsikringsselskaber, der yder psykologisk bistand i henhold til en sundhedsforsikring, kan ikke med henvisning til policens bestemmelser få indblik i journalen. Der skal hver gang indhentes samtykke fra klienten.

Fanget i nettet

Markedet for psykologydelser er under en glidende forandring, hvad der skaber pres på både økonomi og faglighed. Psykologforeningen har afholdt debatmøder for at kortlægge problemstillingen med forsikringsselskaber og netværk som mellemled mellem klient og psykolog.

Centralistisk enøjethed

Kommentar til Alex Madsens kritiske analyse udbredelsen af New Public Manegement i den offentlige sektor.

Blad: Psykolog Nyt 15-2013
Forfattere: Lars Paaby
Kategorier: Arbejdsmarked

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge