Viser artikel 81-90 af 100 resultat(er)

Radikalisering skal forstås – ikke bekæmpes

Vi er efterhånden ved at indse, at terrorisme, og især den religiøst motiverede af slagsen, ikke er et forbigående fænomen på vores breddegrader

Demensdiagnoser er ofte forkerte

Op mod hver anden danske patient får en forkert diagnose, når der er mistanke om demens. Rystende statistik, mener patientforeninger, der efterlyser en højere kvalitet i udredningen på landets sygehuse

Bag om en diagnosebibel

Diagnosehåndbogen DSM III – og dens netop afdøde fader, den amerikanske læge Robert Spitzer – har mere end noget andet formet sundhedsvæsenets og samfundets syn på psykiske lidelser. Men diagnoserne hviler ikke på et videnskabeligt fundament, og kan vi så stole på dem?

Ramt af demens

Vi er blevet et sundere folkefærd, og vores levealder stiger. Bagsiden er, at mange flere vil blive ramt af demens

Dansen med demensen

Fremtidens samfund vil få markant flere ældre og demente. Det vil få store samfundsøkonomiske omkostninger, og derfor skal vi tænke nyt i ældreplejen, siger eksperter. Bedre trivsel og større og mere specialiseret tværfaglighed er nøglen.

Sundt eller sygt arbejdsliv

“Det er et paradoks, at vi på den ene side taler mere og mere om problemer med det psykiske arbejdsmiljø, men at vi på den anden side aldrig har haft bedre arbejdsforhold.”

Medicinalindustriens dårlige samvittighed

Peter Gøtzsche er en af de senere års mest omdiskuterede forskere i Danmark og er blevet verdensberømt for at kritisere medicinalindustrien og lægernes omgang med psykofarmaka. Han har for længst krydset linjen mellem videnskab og politik, for det er man forpligtet til, hvis man opdager noget, der kalder på samfundsforandringer, mener han.

Køn bevæger sig

I dag kan danske borgere definere deres eget juridiske køn, og samme udvikling spreder sig nu over hele verden. Hvad er det, som har flyttet køn så betydeligt i så mange lande, og hvad indebærer dette rent sprogligt og terapeutisk?

Optimisme kan godt rime på terrorisme

Både videnskabeligt og praktisk er voldelig radikalisering en glat fisk, som er svær at få hånd om, men en af landets førende eksperter på området, professor Preben Bertelsen, mener alligevel, at fremtidige terroraktioner kan forebygges – bl.a. med forskning i risiko- og beskyttelsesfaktorer.

Farlig flygtningekurs

I december fremlagde regeringen et forslag til en ny udlændingelov, der skærper betingelserne for flygtninges og asylansøgeres rettigheder og ophold i Danmark

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge