Viser artikel 31-40 af 527 resultat(er)

Sundt eller sygt arbejdsliv

“Det er et paradoks, at vi på den ene side taler mere og mere om problemer med det psykiske arbejdsmiljø, men at vi på den anden side aldrig har haft bedre arbejdsforhold.”

Samtaler med skærmen

Internetpsykologien står foran sit store gennembrud, for depressioner og angst kan behandles langt billigere over nettet end ansigt til ansigt. Men er det godt nyt?

Ledelse som følelsesdisciplin

Følelser ses i dag som et vigtigt indsatsområde for ledelse. De rette følelser skaber nemlig gode tal på bundlinjen. Men ledelse som følelsesdisciplin kalder også på nye kompetencer

Et knækket sind er dårligt bevismateriale

Psykiske arbejdsskader anerkendes markant sjældnere end andre arbejdsskader, selvom antallet af anmeldelser på området stiger. Den videnskabelige dokumentation er ikke stærk nok, lyder Arbejdsskadestyrelsens forklaring, men den påstand strider mod nyere forskning

Et moderne kontanthjælpsloft?

Danmark har fået et nyt og moderne kontanthjælpsloft. Men det mest moderne ville sådan set være, at vi tænker os godt om, beslutter at gøre det, der virker, i stedet for at føre signalpolitik, der appellerer til snusfornuften, men rammer skævt på udsatte menneskers eksistensgrundlag.

Når ansvaret flyder nedad

Det psykiske arbejdsmiljø sejler i den offentlige sektor, der i årevis har været udsat for reformer, omstruktureringer og effektivisering. Problemet handler om ledelse – særligt den politiske ledelse på Christiansborg, siger førende eksperter på feltet.

Det rummelige arbejdsmarked er gået konkurs

Engang var det vejen frem. Alle hyldede virksomheders sociale ansvar. Men i dag står det skidt til med at leve op til ansvaret – de største danske virksomheder rummer ikke psykisk sårbare, viser rundspørge.

Rolig revolution

Han har droppet en lovende forskerkarriere, hun et godt, fast arbejde i psykiatrien. Sammen har de satset alt på drømmen om at lære stressede borgere meditation – og står nu i spidsen for en historisk, offentligt satsning på psykisk sundhed

Mærker til opsvinget

Måned for måned falder psykologledigheden. Tendensen er landsdækkende, og også dimittenderne mærker, at vejen til det første job bliver kortere

Blad: Psykolog Nyt 10-2015
Forfattere: Niels Kjeldsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Stresset på arbejde

Ny AC-rapport om akademikernes psykiske arbejdsmiljø: akademikernes arbejdsliv er præget af grænseløshed, selvledelse, dårlig ledelse, konkurrence og præstationskultur. Det kan skabe et dårligt psykisk arbejdsmiljø med stress, sygefravær, mobning, og ubalance mellem arbejds- og privatliv.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge