Viser artikel 31-40 af 519 resultat(er)

Mærker til opsvinget

Måned for måned falder psykologledigheden. Tendensen er landsdækkende, og også dimittenderne mærker, at vejen til det første job bliver kortere

Blad: Psykolog Nyt 10-2015
Forfattere: Niels Kjeldsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Psykologfagligheden skal gentænkes

Psykologarbejde er det arbejde, en psykolog udfører, uanset hvilken overskrift der står på jobfunktionen. Det er den indstilling, vi skal møde arbejdsmarkedet med.

Stresset på arbejde

Ny AC-rapport om akademikernes psykiske arbejdsmiljø: akademikernes arbejdsliv er præget af grænseløshed, selvledelse, dårlig ledelse, konkurrence og præstationskultur. Det kan skabe et dårligt psykisk arbejdsmiljø med stress, sygefravær, mobning, og ubalance mellem arbejds- og privatliv.

Lønforskelle koster kvinder dyrt

Mænd, der arbejder som psykologer i den private sektor, tjener markant flere penge end kvindelige kolleger. Det skyldes blandt andet, at mænd er bedre til at forhandle, vurderer fagkonsulent

Blad: Psykolog Nyt 07-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Arbejdsmarked
Men ventetiderne –

Ønsket om at få personer med psykiske lidelser hurtigt i job modarbejdes af den træghed, der skyldes de lange ventetider i psykiatrien. Regeringens Carsten Koch-udvalg har ikke taget højde for den udfordring for at få udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet

En visionær aftale

Et resultat af OK2015 blev en aftale mellem Psykologforeningen og Kommunernes Landsforening om et PPR-projekt. Projektet skal øge brugen af psykologers kompetencer i forhold til inklusion.

Reallønnen sikret

Overenskomstforhandlingerne 2015 på det offentlige område blev afsluttet i februar. Med resultatet er reallønnen sikret de kommende tre år.

Man behøver ikke sige ja

Selvstændige psykologers arbejde for netværk og forsikringsselskaber har stået højt på dagsordenen de seneste tre-fire år. Tre psykologer fortæller om, hvordan de ikke blot har sagt ja til de vilkår, netværkene bød dem.

På tur ud i jobmarkedet

Broen mellem universitetslivet og arbejdsmarkedet blev udforsket, da Psykologforeningen sammen med karrierevejledningen på Københavns Universitet i november 2014 inviterede en gruppe psykologistuderende på tur ud i konsulentlandskabet

Satser på specialpsykologer

I løbet af de næste ti år satser psykiatrisygehuset i Region Syddanmark på at oprette 90 nye specialpsykologstillinger. Der er allerede godt gang i uddannelsen af psykologerne, og erfaringerne med at bruge specialpsykologer i psykiatrien er gode.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge