Viser artikel 41-50 af 527 resultat(er)

Psykologfagligheden skal gentænkes

Psykologarbejde er det arbejde, en psykolog udfører, uanset hvilken overskrift der står på jobfunktionen. Det er den indstilling, vi skal møde arbejdsmarkedet med.

Men ventetiderne –

Ønsket om at få personer med psykiske lidelser hurtigt i job modarbejdes af den træghed, der skyldes de lange ventetider i psykiatrien. Regeringens Carsten Koch-udvalg har ikke taget højde for den udfordring for at få udsatte borgere ud på arbejdsmarkedet

Lønforskelle koster kvinder dyrt

Mænd, der arbejder som psykologer i den private sektor, tjener markant flere penge end kvindelige kolleger. Det skyldes blandt andet, at mænd er bedre til at forhandle, vurderer fagkonsulent

Blad: Psykolog Nyt 07-2015
Forfattere: Henning Due
Kategorier: Arbejdsmarked
Reallønnen sikret

Overenskomstforhandlingerne 2015 på det offentlige område blev afsluttet i februar. Med resultatet er reallønnen sikret de kommende tre år.

En visionær aftale

Et resultat af OK2015 blev en aftale mellem Psykologforeningen og Kommunernes Landsforening om et PPR-projekt. Projektet skal øge brugen af psykologers kompetencer i forhold til inklusion.

Man behøver ikke sige ja

Selvstændige psykologers arbejde for netværk og forsikringsselskaber har stået højt på dagsordenen de seneste tre-fire år. Tre psykologer fortæller om, hvordan de ikke blot har sagt ja til de vilkår, netværkene bød dem.

På tur ud i jobmarkedet

Broen mellem universitetslivet og arbejdsmarkedet blev udforsket, da Psykologforeningen sammen med karrierevejledningen på Københavns Universitet i november 2014 inviterede en gruppe psykologistuderende på tur ud i konsulentlandskabet

Ind at bære ansvaret

Som specialpsykolog får man nye opgaver, større ansvar og kan i højere grad præge udviklingen i psykiatrien. Det har været en positiv oplevelse for cand.psych. Ole Nielsen, Psykiatrisk Afdeling Vejle

Satser på specialpsykologer

I løbet af de næste ti år satser psykiatrisygehuset i Region Syddanmark på at oprette 90 nye specialpsykologstillinger. Der er allerede godt gang i uddannelsen af psykologerne, og erfaringerne med at bruge specialpsykologer i psykiatrien er gode.

Udtryk for kvalitet

Reaktion på debatindlægget ”Det er en ommer”, bragt i Psykolog Nyt 19/2014 og formandens kommentar hertil.

Blad: Psykolog Nyt 01-2015
Forfattere: Torben Andersen
Kategorier: Arbejdsmarked

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge