Viser artikel 21-30 af 235 resultat(er)

Lykkeridderen steg til hest

Dansk Psykolog Forenings formand åbnede Årsmøde 2011 med at placere lykkeridderen i en historisk ramme. Groet ud af et antiautoritært opgør, men forvrænget til ren egoisme

Sin egen lykkes smed

I Dansk Psykolog Forening går fællesskabet ikke i opløsning. Det er blandt andet det, vi markerer, når vi holder årsmøder.

Blad: Psykolog Nyt 08-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Tavshed er guld

Efter Østre Landsrets afgørelse af, at en psykolog skal bryde sin tavshedspligt: Terapi finder sted i et for troligt rum og må ikke få karakter af forhør med skjulte mikrofoner og skjulte dagsordener.

Blad: Psykolog Nyt 07-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Profession
Friske øjne på OK –

Som et resultat af den ny praksisoverenskomst enedes parterne om frem mod OK-fornyelsen i 2014 at sætte et reformarbejde i gang. Overenskomsten har i sin form 19 år bag sig og trænger til at blive set på med helt friske øjne. Nutidens!

Blad: Psykolog Nyt 06-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
OK2011: stem ja!

Begejstringen over de ny offentlige overenskomster 2011 er til at overse, men den samlede situation taget i betragtning skal vi stemme ja til resultatet.

Faktum om angst

Folketinget har bevilget 25 mio. kroner til psykologhjælp til angstbehandling, men Danske Regioner og Dansk Psykolog Forening har svært ved at blive enige om en model.

Blad: Psykolog Nyt 04-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Pligten til tavshed

Udfaldet af en byretssag udfordrer psykologers tavshedspligt. Der er grund til voldsom bekymring.

Blad: Psykolog Nyt 03-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Profession
Den menneskelige faktor

I et historisk omfang er det den menneskelige faktor – samspillet mellem de rationelle kalkuler og de irrationelle handlemønstre – der er altafgørende for produktiviteten. Ikke mindst derfor er der brug for, at Dansk Psykolog Forening formulerer en erhvervspolitik.

Blad: Psykolog Nyt 02-2011
Forfattere: Roal Ulrichsen
Kategorier: Arbejdsmarked
Har vi råd?

Den danske økonomi er trængt, og økonomitænkningen præger de politiske dagsordener. Men har vi råd til ikke lægere at tænke i kvalitet?

Året i kort udgave

Et tilbageblik på, hvad året bragte Dansk Psykolog Forening. Ikke af nostalgiske grunde, men fordi så meget af det, der er sket i foreningsregi, peger frem mod både 2011 og 2012.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge