Viser artikel 11-20 af 63 resultat(er)

Krisehjælp og krisestyring –

Er psykologisk krisehjælp et job for amatører eller for professionelle? Der er ingen tvivl om svaret hos Ask Elklit, som her går i clinch med tidligere artikel i Psykolog Nyt, skrevet af cand.psych. Birgitte Bechgaard (Psykolog Nyt 8/2007). Samme Birgitte Bechgaard kommenterer også artiklen.

Efterladte risikerer PTSD

Der er ny viden at hente i Elklit & Reinholts ny undersøgelse af den belastning, pårørende til kræftpatienter oplever. Ikke mindst er forekomsten af symptomer på PTSD bemærkelsesværdig høj. Artiklen udbygger samme emne behandlet i Psykolog Nyt 20/2006.

Indsatsen i Seest, II

Hvilke faktorer var mest belastende for indsatspersonellet ved fyrværkerikatastrofen i Seest? Keld Molin og Ask Elklit regnede på tallene og fandt et svar – men bestemt ikke det, de havde forventet.

Indsatsen i Seest

Store styrker af indsatspersonel deltog ved fyrværkerikatastrofen i Seest. To psykologer har på baggrund af hændelserne i 2004 gennemført en omfattende undersøgelse af de psykosociale følger.

Krisepsykologien til eksamen

Mange frygter mødet med det grønne bord − men det behøver krisepsykologien ikke. Ask Elklit har dog adskillige anvisninger på, hvordan produktet kan blive endnu bedre.

Krisehjælp og territoriekamp

Kommentar til Bobby Zachariae, som i et debatindlæg i (P-Nyt 12, 2006) opfordrer til, at læger og psykologer i fællesskab sætter sig for at undersøge, i hvilken udstrækning psykologisk krisehjælp har effekt.

Læren af Seest-katastrofen

De psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen i 2004 rækker langt ud over den øjeblikke livsfare og de nedbrændte huse. Her resumeres den vigtigste lære fra den undersøgelse, to psykologer har foretaget.

Oplevelsen af en katastrofe

Artikel nr. 2 af 3: To psykologer har på baggrund af hændelserne i Seest i 2004 undersøgt de psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen. Der var overraskende svar på spørgsmålet om, hvad de implicerede havde oplevet som ’det værste’.

Tre måneder efter Seest

En stor katastrofe på hjemlig grund er usædvanligt stof i dansk forskning. To psykologer har på baggrund af hændelserne i Seest i 2004 gennemført en omfattende undersøgelse af de psykosociale følger af fyrværkerikatastrofen.

Psykiske komponenter ved fedme

Ikke alle fedmeproblemer har et psykisk udspring, men kampen mod fedme fokuserer meget ensidigt på kost og motion og ignorerer betydningen af psykiske faktorer. Det fremgår af denne duplik til ”Netværk om psyke og fedme”.

SØG I ARTIKELARKIVET

Søg i alle magasinets artikler, ledere, anmeldelser og debatindlæg fra 1997 og frem. Teksterne hentes som pdf-filer.

NB. Der er copyright på tekster og billeder. Stoffet må derfor ikke kopieres til fx undervisning eller benyttes på egen hjemmeside, medmindre der er givet skriftlig tilladelse.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge