Anne Vibeke Fleischer er privatpraktiserende klinisk psykolog, der arbejder med rådgivning og undersøgelse af børn, både med diagnoser og udviklingsforstyrrelser også med børn uden diagnoser.

Rikke Mølbak er uddannet lærer og arbejder primært med læseindlæring i de små klasser op til 6. klasse.

Forfatterne giver deres bedste pædagogiske bud i børnehøjde med henblik på at få børn til at vokse og udvikle sig med det centrale fokus på selvværd og ikke udelukkende udviklingen af selvtillid og dermed minimere risikoen for udviklingen af perfektionisme.

Bogens indhold er primært rettet imod forsigtige og generte børn, der er påfaldende bange for at fejle, blive kritiseret og prøve nye ting i forhold læring og udvikling af realistiske selvbilleder med udviklingen af et sundt selvværd.

Bogen er illustreret af Claes Movin med flotte relevante børnebilleder med forskellige historier med diverse dagligdages temaer.

Bogen kan læses med glæde og fordel både som inspiration for fagfolk såvel som forældre/primære omsorgspersoner, der dagligt arbejder med og har fokus på børns udvikling.

Forfatteren refererer til mere hjælp for interesserede på bl.a. forældrerådgivning.dk, psykiatrifonden og PPR (pædagogisk psykologisk rådgivning).

Af Marjan Shamir, psykolog

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge