På denne side publiceres artikler fra fagrelevante konferencer efter aftale med redaktionen.

Ønsker du at referere fra en konference, så kontakt redaktionen.

KONFERENCEARTIKLER

Konference: Jeffrey K. Zeig
(10. december 2021)
Den 12. november 2021 afholdt DPSP et internationalt seminar på Radisson Royal Hotel i København, med en af verdens førende psykoterapeuter, den 74-årige Jeffrey K. Zeig, der er bosat i USA. Han er grundlægger og direktør for The Milton H. Erickson Foundation, og har udviklet en bemærkelsesværdig psykoterapeutisk holdning, der udmærker sig ved en fortrolighed med de forskellige psykoterapeutiske skoler.
Af formand for Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer Klaus Pedersen

Skam og psykologien om følelser – et spørgsmål om figur eller grund
(6. november 2019)
Professor og klinisk psykolog Mary Lamia gav en gæsteoptræden ved Psykoterapeutisk Selskabs (DPSPs) internationale seminar i København d. 4. oktober 2019. En af Lamias landvindinger er at nuancere betydningen af skam, og hvorledes der terapeutisk kan arbejdes med skam som en mulig vej til vækst.
Af psykolog Irene Christiansen

I oktober bød Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer (DPSP) indenfor til et velbesøgt internationalt 2-dages seminar i København om WHO’s kommende diagnosemanual ICD-11. De indbudte foredragsholdere var Professor Geoffrey Reed, Senior Project Officer i WHO, og Professor Cary Kogan, University of Ottawa samt fungerende konsulent i forhold til ICD-11. Arrangementet rummede omkring 200 psykologer, ca. 20 psykiatere samt repræsentanter fra Sundhedsstyrelsen, Sundhedsdatastyrelsen samt Arbejdstilsynet.
Læs reportage og referat fra seminaret her.
(30. november 2018)

“If I have seen further it is by standing on the shoulders of Giants!”
(23. marts 2018)
Selskab for Misbrugspsykologi havde sendt Eric Allouche og Simon Schøneberg til USA for at interviewe den verdenskendte psykiater og psykoterapeut Irvin D. Yalom. Interviewet blev live streamet og 70 psykologer overværede interviewet fra København.
Læs reportagen fra mødet her.
Af psykolog Irene Christiansen. Ansat i Dignity, Dansk Institut mod Tortur

Bruce Perry: Barndomstraumer og hjernens udvikling
(7. december 2017)
Bruce Perry er grundlægger af TheChildTraumaAcademy i Houston, USA og holdt oplæg på Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologers internationale seminar i november 2017. Læs her en reportage fra seminaret og få mere at vide om hans model, som integrerer principper fra neurovidenskab og psykotraumatologi til brug i arbejdet med børn, familier og det omgivende samfund.
Af psykolog Irene Christiansen. Ansat i Dignity, Dansk Institut mod Tortur

Medfølelses-fokuseret terapi
(4. april 2017)
Paul Gilbert, professor i klinisk psykologi fra University of Derby, gæstede Århus d. 10. marts 2017, inviteret af Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologer, og fortalte om grundantagelser inden for medfølelses-fokuseret terapi. Læs her et resumé af dagens indhold.
Af psykolog Irene Christiansen. Ansat i Dignity, Dansk Institut imod Tortur

Evidens – tidsånd eller sandhed?
(10. november 2016)
Af psykolog Irene Christiansen. Ansat i Dignity, Dansk Institut imod Tortur

Intensiv dynamisk korttidsterapi (11. april 2016)
Af Irene Christiansen, psykolog, Dignity, Dansk Institut mod Tortur

Skårderud: ’Minding the body’ (1. december 2015)
Spiseforstyrrelser og mentalisering er et af den norske professor Finn Skårderuds specialer. I oktober gæstede han Danmark til Dansk Psykoterapeutisk Selskab for Psykologers internationale seminar.
Af Irene Christiansen, psykolog. Er ansat i Dignity, Dansk Institut mod Tortur

P – Psykologernes fagmagasin

Kontakt

P – Psykologernes fagmagasin
Stockholmsgade 27
2100 København Ø
E-mail: p-magasin@dp.dk
Tlf. 35 26 97 12

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge