Pensionskasser går fra hinanden

 I

De tre pensionskasser i administrationsfællesskabet Unipension deler sig nu i to. Den ene pensionskasse er MP Pension – Pensionskassen for Magistre & Psykologer med 108.500 medlemmer, der forbliver på adressen i Gentofte. De to andre pensionskasser Arkitekterne med 8.700 medlemmer og Jordbrugsakademikere & Dyrlæger med 9.300 medlemmer flytter til Sampension.

Skilsmissen forklares med mangel på fælles fodslag. Ifølge en pressemeddelelse på MP Pensions hjemmeside kommer skilsmissebæringen ikke bag på formanden for MP Pension Tina Mose. ”Der har været uenigheder undervejs. Vi ser ikke ens på, hvordan man driver en medlemsejet pensionskasse. Og de to pensionskasser har presset på for at få en lavere andel af omkostningerne i fællesskabet.”

Formand for Arkitekternes Pensionskasse Mette Carstad og PJD-formand Erik Bisgaard Madsen udtaler på deres side, at de ikke har følt, at de “kunne få samarbejdet til at bevæge sig hurtigt nok i den retning, vi har ønsket. F.eks. kunne vi ikke blive enige om vilkår og principper for et Fondsmæglerselskab, der kunne skabe indtjening og reducere omkostningerne i Unipension for vores medlemmer, og lavere omkostninger er et kardinalpunkt for os”.

Unipension blev stiftet i 2008, og har i dag har tæt på 127.000 medlemmer. ”Men de kommer på den korte bane ikke til at mærke store ændringer,” lover skilsmisseparterne i pressemeddelelsen.

Unipensions administrerende direktør Cristina Lage har valgt at fratræde sin stilling i forbindelse med skilsmissen. Til afløser for hende er konstitueret CFO og CDO Jens Munch Holst.

Se hvad det betyder for dig her.

Læs hele pressemeddelelsen her.

 

 

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge