Psykisk sygdom som underholdning

 I

Etiknævnsformand: Problematisk at lave tv-underholdning om psykisk syge

Presseklip: Formand for Dansk Psykolog Forenings etiknævn, Lisbeth Sten Jensen, mener om DR udsendelsen ”Gal eller normal”, at der er et stort dilemma i at lave tv-underholdning om psykisk syge, selv om programmets erklærede formål er at afstigmatisere psykisk sygdom. Man skal i hvert fald sørge for at passe på, at de enkelte deltagere i programmet ikke kommer til at udstille sig selv på en måde, de senere kommer til at fortryde, siger Lisbeth Sten Jensen i et interview i Kristeligt Dagblad.

Hun peger fx på dilemmaet i, at mange tusinde seere overværer ekspertpanelet gætte diagnosen skizofreni på en person, som ikke har den sygdom og mener, at det gør noget ved en person, at det er professionelle, der gætter.

– Jeg synes, at det er problematisk. Det kan være, at DR har talt tingene rigtig godt igennem med deltagerne, og at de følger op på dem efterfølgende. Det håber jeg, at de gør, og at der kan tilbydes støtte, for det er helt klart en forpligtelse, hvis der efterfølgende opstår vanskeligheder for deltagerne,” siger Lisbeth Sten Jensen til Kristeligt Dagblad.

Læs hele artiklen her.

Kristeligt Dagblad, 25. maj 2012.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge