Psykologer: Stop med at fifle og snyde psykisk syge

 I

Presseklip: Løftet om hurtig diagnose og behandling i psykiatrien er narreværk, mener Dansk Psykolog Forening, hvis medlemmer arbejder for at indfri politikernes garantier.

– Vi får enslydende meldinger fra psykologer i alle regioner om, at hverken udredningsretten eller behandlingsgarantien er reel, selv om ventetiden er faldet. Der fifles med tallene, og det er snyd, siger Eva Secher Mathiasen, formand for Dansk Psykolog Forening til Jyllands-Posten.

– Psykologer over hele landet oplever, at man ude i regionerne skynder sig at indkalde til den første samtale, men så går der lang tid, før der sker mere. Vi oplever også en vis systematik i, at patienterne henvises tilbage til deres egen læge, fordi man så på den måde vinder tid.

Eva Secher Mathiasen oplever ifølge Jyllands-Posten samtidig stor lukkethed om problemerne:

– Folk har fået mundkurv på. Politikerne stiller krav og lover befolkningen forbedringer, men der følger ikke penge med til opgaven. Hvis garantien ikke opfyldes, fremstilles det som medarbejdernes ansvar og ikke politikernes, selv om de har lovet for meget uden at levere ressourcerne,« siger hun.

SF’s psykiatriordfører, Özlem Cekic mener ifølge avisen, at der er behov for flere hænder i psykiatrien, mens sundhedsminister Nick Hækkerup (S) kalder udredningsretten for et stort fremskridt og fastslår, at det er regionernes ansvar at leve op til den.

Jyllands-Posten den 7. juni 2015

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge