Psykologers nye veje

 I

Andetsteds i dette Psykolog Nyt kan vores læsere finde invitationen til Psykologforeningens Årsmøde 2013.

Annoncen vil vise, at noget er anderledes, end det plejer at være. Den hidtidige form er brudt, denne gang afholdes årsmødet over kun én dag, og vi svigter undtagelsesvis det skønne Fyn til fordel for Tivoli Congress Center i København.

Selv om vi vælger at gå anderledes til værks, fastholder vi ambitionen om at levere kvalitet og inspiration. Vi lover, at rammerne holder niveau, at årsmødet også bliver en festlig anledning til at mødes med kolleger, og frem for alt at der bliver både oplæg og workshops med saft og kraft.

I foreningens liv står 2013 i Psykologkampagnens lys, og som det gennem arrangementer og på anden vis vil være fremgået, har også kampagnen udstukket nye veje for psykologerne eller i hvert fald kastet lys på dem. Den anderledes orientering i forhold til, hvad ”psykologarbejde” er for en størrelse, har bestyrelsen ønsket at fastholde. Det vil programmet være præget af.

Afsættet for Psykologkampagnen var i nogen grad de truende skyer over psykologernes beskæftigelse: Hvis markedet er trængt, hvor findes jobbene så? Men både kampagnen og årsmødet demonstrerer, at tankegangen kan vendes til noget offensivt. Det er jo ikke af nød, psykologer skal se jobmulighederne bredere end hidtil, men fordi potentialet er så indlysende stort.

”Hent inspiration til nye job- og karriereveje”, hedder meget betegnende en af årsmødets workshops. Med god ret bør budskabet trænge ud over vores egne enemærker, for vores kompetencer er ikke primært til for at skaffe faggruppen arbejdsmuligheder, men for at skaffe samfundet de løsninger og den udvikling, der er åbenbare behov for. Det gælder i forhold til den enkelte klient, sådan som vi traditionelt ser det, og det gælder i forhold til alle tænkelige offentlige og private virksomheder.

Nye veje er således et synonym for den nytænkning, hele samfundslivet har stærkt brug for. Værdiskabelse kompasset rundt – det er i høj grad det, vi med Årsmøde 2013 inviterer til.

Leder (PDF)

Rie Rasmussen, fungerende formand for Dansk Psykolog Forening.

Skriv en kommentar

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge