Psykologformand: Mine tanker er et ekko af mange andres

 I

Klippet af Eva Secher Mathiasens dundertale til politikerne fra Debatten hos Clement er blevet delt på Facebook. Ifølge dr.dk er det nået ud til omkring to millioner mennesker. Formanden selv er overvældet over, at så mange har valgt at se det klip.

– Jeg var ikke klar over, at det jeg har tænkt så længe, nærmest er et ekko af noget, som rigtig mange andre også har tænkt, siger Eva Secher Mathiasen til dr.dk. Hun har siden fået flere tusinde henvendelser fra folk, der har takket hende for at sætte ord på det, de selv har gået og tænkt.

Eva Secher Mathiasen understreger overfor dr.dk, at det er en misforståelse, når nogle har opfattet hendes indlæg som en antiliberal kritik. Hun mener, at der er masser af liberale elementer i en fornuftig politik for Danmarks fremtid, men hun mener, at politikerne formidler deres politiske visioner på en måde, der er “en lille smule afstumpet”, og det gælder “både den siddende regering, støttepartier og opposition, den tidligere regering og regeringen før den”, siger Eva Secher Mathiasen.

Eva Secher Mathiasen mener ikke, at der er reformer, der adresserer, at for mange børn vokser op, hvor professionelle har været i kontakt med dem og godt vidst, at deres udvikling er gået skævt, og hvor der ikke er blevet handlet tilstrækkeligt på de børns udvikling. Eller adresserer de mange voksne, der står uden for arbejdsmarkedet, er svage og udsatte, og i stor risiko for at udvikle psykiske lidelser.

Og så mener hun, at politikerne skal tale op til borgerne i stedet for at tale ned til dem.

– Det er rigtig usundt for børnene at få at vide: “I er ikke dygtige nok. Kineserne er meget bedre, og hvis I ikke snart tager jer sammen og får nogle kompetencer, går verden af lave, og så er fremtiden sort”. Ligesom det ikke er særlig sundt for alle dem, der går på universitet, at de ikke er dygtige nok og bare skal se at komme ud over stepperne.’ Som når man fx laver fremdriftsreformen, siger Eva Secher Mathiasen til dr.dk.

Læs hele artiklen her.

dr.dk, den 27. oktober 2015

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge