Ledigheden falder igen

 I

Psykologernes ledighed er med et fald fra 3,7 procent i december 2013 til 3,6 procent i januar 2014 nu nede på samme niveau som i juli 2011. For AC generelt er det gået den modsatte vej, idet akademikerledigheden generelt er steget fra 4,2 procent til 4,4 procent i samme periode.

Psykologernes ledighed toppede i januar 2012, altså for præcis 2 år siden, med en ledighed på 5,8 procent. Her var AC ledigheden generelt på 4,7 procent. AC´s ledighed steg dog yderligere og toppede i september 2012 med 5,6 procent. Samme måned ramte psykologerne igen toppen på 5,8 procent, og psykologledigheden har derfor det sidste halvandet år har haft et væsentlig større fald end AC ledigheden generelt.

En del af faldet skyldes dog, at en del ledige er røget ud af dagpengesystemet. Regnes disse personer med, er den reelle psykologledighed på 4,5 procent, mens AC-snittet ender på 6,0 procent. Psykologerne har dermed haft et reelt fald i ledigheden, mens AC generelt har haft stigning i ledigheden, når man inkluderer de personer, der er faldet ud af dagpengesystemet.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge