ANSØGNING

Grundig research på stillingen inden du skriver en ansøgning, giver dig både mulighed for at overveje om jobbet er relevant for dig og for at skrive en vedkommende ansøgning.

Mere om ansøgning

CV

Vi anbefaler, at du skriver dit CV i omvendt kronologisk orden, og at du inddeler dine oplysninger i emneområder. Det gør CV’et let at læse for ansætteren.

Mere om CV

JOBSAMTALEN

Selv om du ikke kan vide nøjagtigt, hvad du vil blive spurgt om, kan du godt forberede dig på samtalen. Råd om forberedelse, gennemførelse og opfølgning på jobsamtalen.

Mere om jobsamtalen

DP’S TILBUD TIL LEDIGE

Vejledning og aktiv hjælp til jobsøgning i Dansk Psykolog Forening foregår i vores A-kasse, AKA (Akademikernes A-kasse). Som supplement til denne indsats, tilbyder vi ledige medlemmer billigere pladser på nogle af vores kurser. Læs mere her »

ANDRE VEJE TIL JOBBET

Hvis du er ledig, findes der forskellige veje til job på ordinære vilkår.
Du kan læse om tre af dem her, nemlig introduktionsstillinger, løntilskud og innobooster.
Læs mere her » 

Jobovervejelser

Inden du begynder at søge job, kan det være en fordel, at du stiller dig selv følgende spørgsmål:

Hvilket job vil du have?

 • Hvad er dine ønsker til jobbet fagligt og indholdsmæssigt?
 • Hvor ser du muligheder for oplæring og udvikling?
 • Hvilke kompromiser er du villig til at indgå for at få dine ønsker opfyldt? Vil du fx køre lidt længere til arbejdet, arbejde lidt længere etc.?

Hvilket job egner du dig til?

 • Hvilke krav skal være opfyldt, for at du kan fungere optimalt både fagligt og socialt?
 • Ønsker du metodefrihed?
 • Vil du helst arbejde selvstændigt eller i tæt samarbejde med andre?
 • Trives du med mange arbejdsopgaver, der skal løses samtidig, eller har du brug for at gå i dybden med en enkelt opgave ad gangen?

Hvilken type arbejdsplads vil du trives med?

 • Hvad skal der til, for at du trives på dit arbejde?
 • Hvordan skal samarbejdskulturen være?
 • Hvordan skal din leder samarbejde med dig?
 • Hvordan skal man helst kunne bruge hinanden på arbejdsstedet?
 • Hvor meget støtte eller frirum har du brug for?
RESSOURCER

Psykologjob.dk
Find ledige psykolog-stillinger på:
www.psykologjob.dk

“På vej mod det første job”
Pjecen fortæller kort om elementer i et ansættelsesforløb, om hvordan du sikrer dig den rette løn – og om at der er gode råd at hente hos Dansk Psykolog Forening undervejs.
Hent pjecen som PDF

Ledighedsstatistik
De nye ledighedstal viser, at ledigheden for psykologer fortsat falder og nu er psykologernes ledighed lidt lavere end den generelle akademikerledighed.
Læs mere her.

JobCoach app
App’en giver dig et 10 dage langt e-coachingforløb med øvelser og undervisningsvideoer og mulighed for en personlighedstest.
Læs mere her.

Hvor findes stillingerne?

P – Psykologernes fagmagasin

P – Psykologernes fagmagasin ( i daglig tale “Magasinet P”) udkommer 12 gange årligt med bl.a. aktuelle stillingsannoncer, som også bliver slået op på Psykologjob.dk.

Jobdatabaser

På nettet finder du et utal af jobdatabaser. I mange af databaserne kan du lægge dit CV ind. Det er naturligvis ikke alle databaser, der er relevante for psykologer, men prøv fx at gå ind på jobr.dk. Her finder du en oversigt over aktuelle jobdatabaser med både private og offentlige stillinger.

Læs aviser og fagblade

Følg med i arbejdsmarkedets udvikling og hvor der eventuelt bliver oprettet nye psykologstillinger. Bibliotekerne har som regel alle fagtidsskrifter og større dagblade på deres læsesale.

Netværk

Mange stillinger opslås ikke eller opslås kun på virksomhedens hjemmeside – derfor kan dit personlige og faglige netværk være en stor hjælp. Brug de sociale medier og kontakt venner, kollegaer, studiekammerater, evt. praktiksted og fortæl, at du er ledig og jobsøgende.

LinkedIn

LinkedIn er blevet et af de helt centrale steder, hvor jobsøgende kan præsentere sig selv professionelt. Det er også her flere og flere virksomheder orienterer sig om potentielle kandidater til en ledig stilling.

Få inspiration, deltag i debatten og ‘synes godt om’ vores Facebookside.

Start med at skrive, og tryk Enter for at søge